"Фалшива история на една жена": Тръмп се яви по дело за клевета за изнасилване

1164
"Фалшива история на една жена": Тръмп се яви по дело за клевета за изнасилване
Снимка: Getty images

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп отиде след победата си в републиканските избори в Айова направо в съдебната зала в Ню Йорк за началото на делото за клевета, заведено от писателката Е. Джийн Карол, след като по-рано съдебно жури установи, че той я е нападнал сексуално през 90-те години на миналия век.

Още: Тръмп спечели републиканските избори в Айова

В съда

В съда бившият президент на САЩ не направил никакви изявления и двамата с Карол избягвали да се гледат, докато се избирали съдебните заседатели, според репортери, допуснати в съдебната зала.

Но Тръмп продължи да атакува Карол в своята социална платформа "Истина", като препубликува клип от интервюто, което тя даде за CNN, и написа: "Можете ли да повярвате, че трябва да се защитавам срещу фалшивата история на тази жена?"

77-годишният републикански лидер за Белия дом, видян да напуска сградата на съда около 15:00 ч., се отправи към североизточния щат Ню Хемпшир, където следващия вторник ще се проведе второто състезание за президентска номинация на републиканците в страната.

Шокиращият случай, който някога вероятно би бил достатъчен, за да провали кариерата на който и да е политик, не оказа видимо влияние върху кандидатурата на Тръмп да си върне Белия дом - и ако не друго, то засилва позициите му сред дясното крило на партията му.

80-годишната Карол иска обезщетение

80-годишната Карол иска обезщетение от над 10 млн. долара в гражданския процес, като твърди, че Тръмп я е оклеветил през 2019 г., когато е бил президент, а тя току-що е излязла с твърдението си, че "не е мой тип".

Това е различно гражданско дело от миналогодишното, в което друго жури в Ню Йорк призна Тръмп за отговорен за сексуално посегателство срещу Карол в пробната на универсален магазин през 1996 г. и за последвалото ѝ оклеветяване през 2022 г., когато я нарече "пълна измамница".

По това дело журито присъди на Карол обезщетение в размер на 5 млн. долара. Това е само един от многото съдебни процеси, които се вихрят над главата на Тръмп. Той е обвинен по четири наказателни дела и срещу него са повдигнати 91 обвинения, включително за опитите му да подкопае изборите през 2020 г., които загуби от Джо Байдън, за изнасяне на купища свръхсекретни документи и за бизнес измами.

Тръмп възприема правните си проблеми като доказателство за теория на конспирацията, според която мъглявата "дълбока държава" иска да му попречи да се върне на власт.

Още: Журналист: Ако Тръмп не бъде допуснат до изборите в САЩ, това значи гражданска война

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Ключова визита: Илон Мъск води преговори с лидер на Китай (ВИДЕО)

Харви Уайнстийн е приет в болница в Ню Йорк

Протест срещу Байдън за Газа, той се шегува с Тръмп (ВИДЕО)

Чили намалява работната седмица

Десетки загинаха при пожар в Бразилия

Мощно торнадо удари САЩ (ВИДЕО)

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка