X
 
 

Fitch: Търговските войни в глобален мащаб могат да доведат до сериозни вреди

739 0
Fitch: Търговските войни в глобален мащаб могат да доведат до сериозни вреди
Снимка: iStock/Guliver
Обявените и възможни нови мита и ограничения ще окажат влияние върху търговски потоци за 2 трилиона долара, предупреждават от рейтинговата агенция Fitch, предаде БГНЕС.

Въведените за момента наказателни мита (бел. ред. - от САЩ и Канада най-вече) са все още недостатъчни, за да повлияят съществено на прогнозите за растежа на световната икономика, отбелязва Fitch. Но ескалацията на търговските конфликти повишава риска, че страните ще предприемат нови мерки, които ще окажат много по-силно негативно влияние върху нея.

Заради наложени от Тръмп мита Южна Корея губи милиарди

Новите американски мита върху вноса на стомана, перални и слънчеви батерии ще струват на Южна Корея повече от 2,4 млрд. американски дол...

През пролетта на тази година Съединените щати въведоха 25% мито върху вноса на стомана и 10% - на алуминия, ответните мерки на Европейския съюз, Канада и Мексико встъпиха в сила миналия месец.

На 6 юли в САЩ и Китай ще влязат в сила 25% мита за продукция на стойност 34 милиарда долара за всяка от двете страни, като след това ще бъдат увеличени до 50 милиарда долара.

През юни американският президент Доналд Тръмп заплаши да въведе 20% мито върху вноса на коли от ЕС. Също така американските власти започнаха разследване, за да установят дали вносът на автомобили и части за тях не представлява заплаха за националната сигурност на страната. През 2017 г. техният внос в САЩ достигна 322 милиарда долара.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
ЛЮБОВЕН хороскоп за 9-13 декември
ЛЮБОВЕН хороскоп за 9-13 декември

Овен Овните ще имат нужда да бъдат разбрани и да говорят, да споделят, да разсъждават. Хубавата новина, е че половинката ще подходи с разбиране...