X
 
 

Франция с по-специална помощ за Бахамските острови след бедствието "Дориан"

1222 0
photo of Франция с по-специална помощ за Бахамските острови след бедствието "Дориан"
Снимка: Getty Images/Guliver
Франция изпраща войски за подпомагане на пострадалите от урагана в „Дориан“ на Бахамсикет острови, се казва в съобщение на френското министерство на отбраната, цитирано от РИА Новости.

По-рано стана ясно, че жертвите на природната стихия са се увеличили до 43-ма души.

Жертвите на "Дориан" пак се увеличиха

Жертвите на урагана "Дориан" на Бахамските острови вече са 43 души, предаде БГНЕС. Информацията беше съобщена официално от властите и ...

"Министърът на отбраната на Франция Флоранс Парли обяви, че френската армия ще окаже помощ и подкрепа на жителите на Бахамските острови като част от европейското оперативно сътрудничество", се казва в изявлението. В същото време Министерството на отбраната отбеляза, че отрядът ще бъде съставен от „няколко десетки войници, обучени да участват в операции за подпомагане“.

Френският отряд, който заминава за Бахамските острови, се състои от „команден отдел на 33-и морски пехотен полк, инженерно звено на 17-ти парашутен инженерен полк, медицински екип, група механици и няколко превозни средства“. Първоначално отрядът е трябвало да участва в европейски спасителни учения на Карибските острови.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално