Има съгласие за следващия бюджет на САЩ

1135
Има съгласие за следващия бюджет на САЩ
Снимка: Getty Images/Guliver

Американският президент Доналд Тръмп обяви, че е постигнал споразумение с демократичната опозиция относно бюджета на САЩ, избягвайки перспективата за парализиране работата на федералното правителство до следващите президентски избори, предаде БГНЕС.

"Радвам се да съобщя, че е бе постигнато съгласие (...) относно двугодишен бюджет и тавана на дълга", заяви президентът на САЩ, наричайки го "истински компромис".

12,8 млрд. долара за стената на Тръмп

Министерството на отбраната на САЩ е определило 12,8 млрд. долара за възможно финансиране, което би могло да се използва, за да се изпъ...

Това споразумение се отнася най-вече до повишаването на тавана на дълга на САЩ, за да се избегне финансова неплатежоспособност. Също така се предвижда увеличаване на публичните разходи чрез увеличаване на бюджетния таван за отбраната и вътрешните инвестиции.

Споразумението, което предвижда увеличение в разходите и ограничени икономии, се очаква да доведе годишния бюджетен дефицит на САЩ до над 1 трилион долара (той беше 779 милиарда долара през 2018 година) до 2020 година.

В своя профил в Twitter Доналд Тръмп обяви "една голяма победа за нашите страхотни военни и ветерани". "С това споразумение ние се стремим да избегнем ново спиране на работата на правителството, което е толкова вредно", отговориха в съвместно изявление председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси и лидерът на демократите в Сената Чък Шумър. "Демократите също са щастливи, че са осигурили силно финансиране за националните приоритети", добавиха те.

Тръмп с първо президентско вето

Американският президент Доналд Тръмп наложи вето на решението на Конгреса да отмени извънредното положение по границата с Мексико, съоб...

Обсъжданията между републиканците и демократите продължиха няколко седмици, докато постигнат консенсус. Призивите за решение нараснаха, за да може Камарата на представителите да одобри такова споразумение преди шестте седмици почивка, която започва в петък (26 юли).

Федералното правителство традиционно има голям бюджетен дефицит, така че Вашингтон няма друг избор, освен да взима заем за финансиране на своите операции, като изплащане на заплати, пенсии и други разходи, вече одобрени от Конгреса.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Почина прочут американски художник

САЩ ще правят специални сензори за умни бомби за Украйна (ВИДЕО)

The Telegraph: Тръмп има мащабен план за НАТО и за мир в Украйна

"Катастрофално положение": Наводнения в Тексас

Мексико продължава издирването на трима сърфисти

Путин плаща за оръжие за Украйна: САЩ прокарват нов план

Стотици арестувани в САЩ по време на студентските протести (ВИДЕО)

ООН призова Грузия да оттегли проектозакона за „чуждестранното влияние“

Байдън за студентските протести: Редът трябва да надделее

Байдън ще направи изявление за университетските протести в САЩ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com