"Ирма" предизвика най-голямата евакуация в историята на САЩ

10138
"Ирма" предизвика най-голямата евакуация в историята на САЩ
Снимка: Getty Images/Guliver

Властите във Флорида призоваха 5,6 милиона души - над една четвърт от населението на щата, да се евакуират преди урагана "Ирма", предаде Асошиейтед прес.

Флорида е третият по население американски щат с почти 21 милиона жители.

"Ирма" е четвъртият мощен ураган, подлагащ на изпитание Флорида

За един век американският щат Флорида е бил подлаган на изпитание няколко пъти от мощни урагани, сравними в силата на приближаващия ура...

"Ирма" отново се засили до буря пета категория и връхлетя крайбрежието на Куба, съпътстван от ветрове с максимална скорост 260 км/ч, предаде Асошиейтед прес, като се позова на Националния център по ураганите на САЩ. Ураганът е на около 485 км от Маями и се движи на запад с около 20 км/ч.

От няколко дни губернаторът на Флорида Рик Скот призовава жителите да се евакуират, особено живеещите в крайбрежните райони, които може да бъдат наводнени при преминаването на урагана.

"Това е буря, която ще ви убие, ако не се махнете от пътя ѝ", заяви говорител на Националния център по ураганите на САЩ.

Две атомни електроцентрали във Флорида ще бъдат затворени заради "Ирма". Компанията оператор "Флорида пауър енд лайт" каза, че ще затвори централите "Търки пойнт" и "Сейнт Луси" преди ураганът да достигне сушата.

Ураганът "Ирма" взе 9 жертви

Ураганът от петата категория "Ирма" причини смъртта на 9 души на островите в Карибския басейн, като три са в Пуерто Рико, съобщи телеви...

"Ирма" предизвика проливни дъждове и наводнения по източното крайбрежие на островната държава.

Ураганът е по-силен от "Харви" и вероятно е най-силният в Атлантическия океан за цялата история на метеорологичните наблюдения. Той вече доведе до безпрецедентни разрушения на Карибите. На остров Барбуда са разрушени около 95 на сто от сградите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com