X
 
 

Камарата на представителите в САЩ одобри рекорден бюджет за отбрана

870 0
Камарата на представителите в САЩ одобри рекорден бюджет за отбрана
Снимка: Getty Images/Guliver
Долната камара на Конгреса на САЩ одобри огромен бюджет за отбрана на  САЩ, предаде БГНЕС.

Контролираната от демократите Камара на представителите гласува с 377 на 48 гласа в подкрепа на бюджет от 738 милиарда долара. Това прави годишната рамка с 20 милиарда или 2,8 процента по-голяма от настоящата.

Рекорден бюджет за отбрана и повече пари за съдебната власт от догодина

С гласовете на 114 народни представители парламентът одобри параметрите на военния бюджет на страната ни за 2020 година. Разходите за ...

В сумата влизат всички свързани с отбраната дейности - от отпуски по майчинство, пред проекти за нови реактивни самолети, до създаването и финансирането на Космически сили като нов род войски, което е приоритет на Доналд Тръмп.

Новият бюджет предвижда увеличение на заплатите на войниците с 3,1 процента, както и увеличение на платената отпуска, която се разрешава на служещите до 12 седмици.

Законът за бюджета включва външнополитически условия, като налагането на санкции на Турция за купуването на руските ракетни комплекси С-400 и по-тежки санкции за Северна Корея, която продължава да разработва ядрено оръжие.

Част от крайнолевите депутати гласуваха срещу бюджета, защото искаха в закона да се включат условия, като забрана на подкрепата за кампанията на Саудитска Арабия в Йемен и забрана Доналд Тръмп да използва пари от военния бюджет, за да строи стена по границата с Мексико.

Die Welt: Европа харчи все повече за отбрана, а печелят САЩ

Европа харчи все повече пари за отбрана, а американските корпорации са най-големите печеливши от ситуацията, пише германският национале...

Сенатът също трябва да одобри закона за военния бюджет, преди той да бъде изпратен на президента Тръмп за подпис.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално