Клинтън срещу Буш за президент на САЩ?

66131
Клинтън срещу Буш за президент на САЩ?
Снимка: Getty Images / Guliver

Възможно ли е да се случи? Какви са шансовете? Дали избирателите наистина биха гласували за втори президент с фамилията Клинтън или за трети Буш в Белия дом? Бърз поглед върху последните обществени допитвания показват, че на теория е най-малкото възможно. Хилари Клинтътн е несравнимо предпочитана за номинацията на Демократическата партия. Настоящият вицепрезидент Джо Байдън дори не я приближава в допитванията. Изглежда единственият въпрос е – ще се кандидатира ли? А отговорът ще знаем най-рано към края на годината или началото на следващата.

Що се отнася до претендента на републиканците за 2016 г., има много спекулации и приказки за бившия губернатор на Флорида Джеб Буш. Също като Клинтън, Буш каза, че ще вземе решение по-късно през годината. Но за разлика от Клинтън, неговият път до президентската номинация на Републиканската партия е далеч по-неясен.

Замериха Хилари Клинтън с обувка

Жителка на Лас Вегас, щата Невада, хвърли обувка по бившия държавен секретар на САЩ Хилъри Клинтън и бе арестувана в четвъртък. Споре...

Буш каза, че ще се кандидатира за президент само ако го стори „с радост”. Но можете само да се чудите колко радост може да има в преминаването през вътрешнопартийните дебати и избори, ако се съди по последните няколко такива. Буш е предпочитан от основните кадри на републиканците, които се безпокоят, че консерваторите от „Чаено парти” сериозно са навредили на марката Републиканец, особено в годините на президентски избори, когато кандидатите трябва да апелират отвъд партийната маса.

Освен потенциалните проблеми за Буш с консерваторите има и друг – името му. Общественото одобрение за брат му, бившия президент Джордж Буш, едва наскоро започна движение на горе. Някои стратези на републиканците се опасяват, че „износването на Буш” остава истински проблем за много избиратели и това може да навреди на шансовете им през 2016 г.

В последно време Хилари Клинтън е заета да произнася платени речи из цялата страна и се опитва да заобиколи въпросите дали ще се кандидатира за президентските избори през 2016 г. Въпреки опитите й да остане незабележима, има нови сигнали, че Клинтън би била трудно преодолим претендент, ако се кандидатира. Това показват скорошни допитвания до общественото мнение в няколко щата.

Така че, какви са шансовете за среща Клинтън - Буш на изборите през 2016? Пред Клинтън изглежда има по-лесен път към номинацията, отколкото Джеб Буш. Но не забравяйте, че Клинтън беше явния избор на партията за „знаменосец” през 2008 г., само за да бъде изместена от новака сенатор от Илинойс, спечелил сърцата и душите на Демократическата партия и след това спечелил убедителна победа над републиканеца Джон Маккейн.

Хилари Клинтън няма да се кандидатира за президент на САЩ

Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън заяви снощи, че изключва вероятността да се кандидатира в президентските избори през ...

Voice of America

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка