X
 
 

Мадуро се огъна: Готов е да преговаря със САЩ и опозицията

2035 3
Мадуро се огъна: Готов е да преговаря със САЩ и опозицията
Снимка: Getty Images/Guliver
Президентът на Венецуела Николас Мадуро заяви, че е готов за директен диалог с президента на САЩ.

"Ако има уважение между правителствата, без значение колко големи са Съединените щати и ако има диалог, обмен на достоверна информация, след това бъдете сигурни, можем да създадем нов тип отношения", каза Мадуро в интервю за американския вестник Washington Post.

Западното полукълбо на "война" срещу Мадуро

Страните от двете Америки гласуваха за активиране на регионален договор за отбрана срещу Венецуела. Той е в отговор на искане на САЩ, с...

Според вестника това е първото интервю на лидера на Венецуела американска медия от февруари миналата година.

Мадуро също отбеляза, че е готов да разговаря с (лидера на опозицията) Хуан Гуайдо, но не е съгласен с исканията му опозицията да подаде оставка. "Гуайдо е отговорен за загубата на Националното събрание. Той и грешките му. Не ме обвинявайте сега. Сега той трябва да отговаря на САЩ", каза Мадуро.

Той заяви, че предпочита да говори директно с президента на САЩ Доналд Тръмп. "Вярвам, че (държавният секретар на САЩ, б.р.) Майк Помпео се е провалил във Венецуела и е отговорен за провала на Доналд Тръмп в политиката си към страната ни.

Мисля, че Тръмп имаше отвратителни съветници за Венецуела. (Бившият съветник по сигурността) Джон Болтън, Майк Помпео (специален представител на САЩ за Венецуела) и Елиът Ейбрамс го доведоха до грешна визия", каза президентът на латиноамериканската държава.

Мадуро обвини главния съветник на Тръмп, че опитал да го убие

Президентът на Венецуела Николас Мадуро каза, че покушението срещу него преди година било поръчано от съветника на президента на САЩ Дж...

Венецуела е обект на много тежки американски санкции, а страната е измъчвана от хиперинфлация и дефицит на стоки от първа необходимост. Страната е в международна изолация, като поддържа добри отношения с едва няколко държави. Най-големият ѝ поддръжник и съюзник остава Русия

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Мадурко се огъва щото Путя изтърва халката.
 • Не бееее...нещо не си разбрал.... 2.1 Не бееее...нещо не си разбрал.... преди 1 месец Профил на трол?
  Чета статията и не виждам къде мАдУрО се е огънал/в кръста ли или под кръста/?"Гуайдо е отговорен за загубата на Националното събрание. Той и грешките му. Не ме обвинявайте сега. Сега той трябва да отговаря на САЩ", каза Мадуро. Той заяви, че предпочита да говори директно с президента на САЩ Доналд Тръмп. "Вярвам, че (държавният секретар на САЩ, б.р.) Майк Помпео се е провалил във Венецуела и е о виж още ›› тговорен за провала на Доналд Тръмп в политиката си към страната ни. Мисля, че Тръмп имаше отвратителни съветници за Венецуела. (Бившият съветник по сигурността) Джон Болтън, Майк Помпео (специален представител на САЩ за Венецуела) и Елиът Ейбрамс го доведоха до грешна визия", каза президентът на латиноамериканската държава.
  : 4 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  "Мадуро се огъна": ако има уважение между правителствата, без значение колко големи са САЩ и ако има диалог, обмен на достоверна инфофмация, можем да създадем нов тип отношения. Предпочитам да говоря директно с Доналд Тръмп. Джон Болтън, Майк Помпео и Елиът Ейбрамс го доведоха до грешна визия. Къде е тука огъването на Мадуро?