Няколко странни смъртни случаи на американци в Доминиканската република

4393
Няколко странни смъртни случаи на американци в Доминиканската република
Снимка: Getty Images/Guliver

Американските власти се опитват да стигнат до дъното на вълна от смъртни случаи на американски туристи в Доминиканската република, като броят на регистрираните смъртни случаи през последната година е нараснал до 6. За мистериозните инциденти съобщава Яху Нюз.

Трима души, чиито смъртни случаи са били потвърдени, са пристигнали на 25 май в Сан Педро де Макорис, морски курорт в южната част на карибската държава.

Собственикът на кучетата, убили човек, и преди е санкциониран заради животните

Прокуратурата започва разследване на смъртта на 39-годишен мъж, убит от 5 домашни кучета край село Владо Тричков, предаде  БГНЕС. ...

Миранда Шауп-Вернер, на 41 г., резервирала стая със съпруга си в хотел „Luxury Bahia Principe Bouganville“. Тя изгубила съзнание в деня на пристигането си, след като излязла на балкона. Жената не е могла да бъде събудена от съпруга си или от медицинския персонал на хотела и е починала.

Синтия Дей (49 г.) и Едуард Холмс (63 г.) са отседнали в съседния хотел, „Grand Bahia Principe La Romana“. Двойката от Мериленд била намерена мъртва на 30 май в стаята си от персонала на хотела.

Според доминиканската прокуратура трите жертви са починали от дихателна недостатъчност и белодробен оток. Шауп-Вернер е получила също и сърдечен удар.

Новината за смъртните случаи привлече вниманието и към по-ранни смъртни случаи на американски туристи на островни курорти, които не са добили публичност по това време - някои вече със заподозрени – които може би са част от една схема.

Сестрата на Ивет Моник Шорт заявила по телевизията във Филаделфия, че 51-годишната й сестра е починала миналия юни в „Bahia Princip“, след като е пила от минибара в стаята си.

Заподозрените за убийството в Асеновград са непълнолетни, единият скачал върху главата на жертвата

Двамата роми, извършили убийството на 41-годишен асеновградчанин в изборната нощ (25.05.19 г. срещу 26.05.19 г.), са познайници на поли...

Два други смъртни случая, които наскоро излязоха на светло, са се случили преди повече от година в „Hard Rock Hotel and Casino" в курортния град Пунта Кана.

Робърт Уолъс, 67-годишен гражданин на Калифорния, умира там на 14 април, след като пие скоч от минибара си и се разболява, съобщава племенницата му Клои Арнолд.

"Той започна да се чувства много болен, имаше кръв в урината и изпражненията си малко след това", казва тя.

45-годишният Дейвид Харисън е починал в същия хотел през юли 2018 г. Неговата вдовица, Доун Маккой, първоначално приема, че той е починал от инфаркт, както й е казано, но сега го оспорва.

"Когато всички тези хора започнаха да умират, аз си помислих:" Как всички тези хора могат да умрат по същата причина като Дейвид? " каза тя пред „Вашингтон пост“.

Издирваният Стоян Зайков се е самоубил след престрелка с полицаи

Стоян Зайков, издирван за две убийства, е бил открит в района на Долна баня. Имало е престрелка с полицаи, след което Зайков се е само...

Стивън Бълок, адвокат на семейството на Дей, каза, че аутопсиите и тестовете на Дей и Холмс ще бъдат предоставени на службите в САЩ. Запитан за комуникацията с доминиканската полиция и властите, Бълок каза: "Това е много, много трудно. Ние не знаем достатъчно и това е част от проблема. "От полицията не получаваме почти нищо. Имаме репортери, които ни помагат в събирането на информация“, каза той пред АФП.

Междувременно двойка от Колорадо съобщи за CNN, че е страдала от главоболие, коремни спазми и диария, след като през юни 2018 г. в хотел „La Romana“ се натъкнала на силна миризма на химикали. Според тестове, извършени при завръщането им у дома, те може би са били изложени на пестициди, използвани срещу мравки и хлебарки. Двойката, която е подала жалба, счита, че продуктът се е разпространил чрез климатичната система.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Камарата на представителите на САЩ с важна стъпка за помощта за Израел и Украйна

Mъж се самозапали пред съда, който гледа делото срещу Доналд Тръмп

Демократите в САЩ спасиха законопроекта за Украйна и Израел от крайнодесни републиканци

Директорът на ЦРУ: Без нова помощ Украйна може да загуби войната още тази година

Конгресменка, родена в Украйна, поиска орязване на военната помощ за Киев

Илон Мъск иронизира ударите на Израел по Иран

САЩ наложиха вето на искането на Палестина да се присъедини към ООН

Семейство Кенеди подкрепи Байдън

ФБР: Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ

САЩ са против пълноправно членство на Палестинската автономия в ООН

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка