Номинацията на Байдън за кандидат за президент на САЩ гарнирана със сексуален скандал

4350
Номинацията на Байдън за кандидат за президент на САЩ гарнирана със сексуален скандал
Снимка: Getty Images/Guliver

Бившата служителка на Сената на САЩ Тара Рийд, която твърди, че е била тормозена сексуално от Джо Байдън преди около 30 години, смята, че Демократическата партия е игнорирала инцидента и носи част от отговорността, съобщава ТАСС, позовавайки се на нейно интервю пред Fox News.

Байдън беше потвърден като кандидат за президент на Демократическата партия във вторник. Рийд беше негов помощник, когато беше сенатор от Делауеър. По-рано Рийд неведнъж е заявявала в медиите, че е била подложена на сексуално посегателство от страна на Байдън. През април тя подаде полицейски протокол в американската столица, в който се посочва, че през 1993 г. в един от коридорите в Капитолия без нейно разрешение Байдън я целунал, докосвал я и настоял за интимни отношения.

Тръмп изглежда проумя, че Байдън има добри шансове срещу него

Доналд Тръмп счита, че шансовете му за победа в предстоящите американски президентски избори са изравнени с тези на основния му противн...

Рийд каза в интервю, че е загубила всичко, включително и работата си, когато повдигнала обвинения срещу Байдън. Тя се оплака, че нито медиите, нито представителите на Демократическата партия обръщат дължимото внимание на нейните изявления. Рийд подчерта, че някои от демократичния елит, "някои мощни хора, свързани с партията", също са замесени в сексуални престъпления.

Дълбоко съм обезпокоена от колективното отричане на това и манипулирането на жертвите. Смятам, че Национален комитет на Демократическата партия е частично отговорен, защото той не само игнорира случващото се, но и участва в него, прикривайки виновника, заяви Рийд според БГНЕС.

На 1 май Байдън нарече обвиненията на Рийд неверни. Той отбеляза, че има несъответствия във версията, която тя представи пред журналисти.

Още преди официалното съобщение на Байдън, че ще се кандидатира за президент, няколко жени го обвиниха в неподходящо поведение: натрапчиви прегръдки и непоискани целувки. Байдън обясни това, като каза, че е свикнал с различни „социални норми“ и обеща, че ще бъде „по-уважителен към личното пространство“ на другите хора.

Междувременно Байдън официално прие номинацията на демократите за кандидат за президент на САЩ.

Тръмп избухна заради реч на Мишел Обама

В речта си Обама обрисува Тръмп като нещастен, разделящ обществото лидер, който не се е съобразил с предизвикателството на пандемията C...

В речта си в Делауеър той заяви: "Обединени можем и ще преодолеем този мрачен период в Америка. Настоящият президент отдавна потопи САЩ в мрак. Твърде много гняв, твърде много страх, твърде много разделение. Тук и сега ви давам думата си: ако ми поверите президентството, ще ви поведа кън най-доброто нас, а не към най-лошото. Аз ще бъда съюзник на светлината, а не на мрака. Време е ние хората да се обединим". Той посочи, че ако Тръмп бъде преизбран „ще бъде това, което е преживяхме през последните четири години“ и попита американците дали това искат за децата си.

По-късно Байдън отдели момент в речта си за приемане, за да благодари на бившия президент Барак Обама: „Ти беше страхотен президент“, обърна се към него кандидатът.

Тръмп отговори в Twitter в реално време: "Обама беше хванат да шпионира нашата кампания. Ако съм тук, това е, защото Обама беше провал."

Роден в Скрантън, Пенсилвания, син на собственик на малък бизнес с ирландски корени, Джо Байдън преживява бурния растеж на американската средна класа. Завършил е юридически факултет през 1968 г. , когато много от неговите връстници оживяват студентския протест и по-късно протестите срещу войната във Виетнам. Байдън през това време стои в костюм и вратовръзка и планира политическата си кариера. На 30 години той вече е сенатор за щата Делауеър. Влиза в Капитолия за първи път на 3 януари 1973 г. и остава там до 15 януари 2009 г., когато става заместник на Обама.

Най-малко трийсет години Байдън си се представя в Овалния кабинет като главнокомандващ САЩ. За първи път опитва през 1988 г., след това през 2008 г., когато е изпреварен от Хилари Клинтън и изгряващия Обама. През 2016 г. той трябва да се откаже, тъй като партията беше избрала Хилари.

Взаимни нападки и критики между Обама и Тръмп

Доналд Тръмп никога не е приемал сериозно американското президентство, затова и му липсват уменията да се развива, каза предшественикът...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

САЩ наложиха вето на искането на Палестина да се присъедини към ООН

Семейство Кенеди подкрепи Байдън

ФБР: Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ

САЩ са против пълноправно членство на Палестинската автономия в ООН

Аржентина обяви, че иска да се присъедини към НАТО като глобален партньор

Който гласува помощ за Киев, да стане част от украинската армия: Идея на крайнодясна конгресменка

Сенатът на САЩ отхвърли републиканските искове за импийчмънт на вътрешния министър

Microsoft засече руски опити за влияние на предстоящите избори в САЩ

Пример за учебник по политическо лицемерие: Протежето на Тръмп в Конгреса се сети за Украйна (ВИДЕО)

След като споделил опасения за безопасността на самолетите: Инженер на Boeing бил тормозен и заплашван

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com