X
 
 

От Белия дом публикуваха резюме от разговор между Тръмп и Зеленски

1315 0
От Белия дом публикуваха резюме от разговор между Тръмп и Зеленски
Снимка: Getty Images/Guliver
Белият дом публикува резюме от телефонен разговор от април, в който американският президент Доналд Тръмп е поздравил украинския си колега Володимир Зеленски с победата му на изборите, съобщава "Ройтерс".

Тръмп многократно е казвал, че Демократическата партия искала подробности за разговора му със Зеленски на 21 април, но този разговор никога не е бил във фокуса на демократите конгресмени от Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ), които провеждат разследване за импийчмънт на Тръмп.

Зеленски: Няма да се намесваме в процедурата за импийчмънт на Тръмп

Президентът Владимир Зеленски заяви в сряда, че Украйна "няма да прави нищо" във връзка с процедурата за импийчмънт срещу американския ...

Отделен телефонен разговор между двамата държавни глави на 25 юли предизвика разследването за импийчмънт (отстраняване от власт). Демократите настояха, че Тръмп е злоупотребил с властта си, притискайки Зеленски да разследва неговия политически съперник - бившия американски вицепрезидент Джо Байдън.

Те също така го обвиниха, че е отказал помощ на Украйна, за да окаже натиск върху Зеленски да започне разследване. Тръмп отхвърли обвинението.

Тръмп, по време на телефонния разговор през април, е поканил Зеленски в Белия дом.

"Ще имаме много неща, за които да разговаряме, но ние сме изцяло зад вас", уверил Тръмп според резюмето от разговора.

Тръмп натискал Украйна още преди да говори със Зеленски?

Най-малко четирима служители на националната сигурност алармирали адвокат в Белия дом за опитите на администрацията на Тръмп да окаже н...

По време разследването за импийчмънт стана ясно също така, че Тръмп е поставил условие Зеленски да разследва семейство Байдън, за да се осъществи посещение на украинския президент в Белия дом.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители