Откраднаха данните на 74 хил. души от Coca Cola

24518
Откраднаха данните на 74 хил. души от Coca Cola

Личните данни на над 74 хил. физически лица, включително и на хиляди бивши и настоящи служители на Coca-Cola, са били поставени на карта, след като крадци откраднали лаптопи, принадлежащи на най-големия производител на безалкохолни напитки в света, предаде ТВ7.

От компанията са изпратили писма до 18 хил. лица, чиито имена и номера на социални осигуровки са били на компютрите, става ясно от меморандум на служители на базираната в Атланта, Джорджия компания. В следващите дни предстои Coca-Cola да изпрати уведомителни писма до други 56 хил. души, чиито номера на документи и други чувствителни данни са били записани в паметта на машините,

Ридли Скот е продуцент на Поляромечковци

Полярните мечки са неизменна част от Coca-Cola още от 1922 г. и тази зима отново вдъхновяват семействата по целия свят. Coca-Cola предс...

"Докато нямаме индикации, че се злоупотребява с информацията, ние ще предприемем много сериозни стъпки за защита на личната сигурност на информацията. На всички засегнати ще предложим и безплатни услуги за защита след кражбата на самоличността им през следващата една година", се казва в изявление на компанията.

Лаптопите на Coca-Cola все пак бяха върнати, но пазените в тях документи, сред които бланки за компенсация, етническа принадлежност и адреси, се смятат за чувствителни данни от компанията, въпреки че не попадат под контрола на законодателството в САЩ и Канада. За връщането на машините е помогнал бивш служител на компанията.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com