Прессекретарят на Тръмп отправи остри критики към медиите

2637
Прессекретарят на Тръмп отправи остри критики към медиите
Снимка: Getty Images/Guliver

На първия си брифинг в Белия дом прессекретарят на новия американски президент Доналд Тръмп, Шон Спайсър остро нападна медиите, съобщи БГНЕС.

Спайсър осъди "срамните опити" на медиите "да подценят ентусиазма" на поддръжниците на Тръмп, които са присъствали на церемонията в петък по встъпването в длъжност на новия американски президент. Той посочи, че са били разпространени кадри, които умишлено трябвало да занижат огромното присъствие на привърженици на Тръмп, събрали се в подножието на Капитолийския хълм, на върха на който, пред Конгреса на САЩ, новият президент положи клетва.

Кремъл: Владимир Путин е готов да се срещне с Доналд Тръмп

Руският президент Владимир Путин е готов да се срещне с новия американски държавен глава Доналд Тръмп, но подготовката за евентуалната ...

Спайсър също посочи, че съзнателно е била разпространявана невярна информация. Той приведе за пример съобщение, че от Овалния кабинет е бил махнат бюстът на бореца за правата на афроамериканците Мартин Лутър Кинг. Репортерът, които разпространил тази информация в Twitter, дори не се извинил, а по-късно написал, че очевидно бюстът е бил засенчен от един от охранителите и не се е виждал. "Това беше безотговорно и безразсъдно", каза шефът на пресслужбата на Белия дом.

Според Спайсър, по време инаугурацията пространството, което побира около 720 000 души, е било изцяло запълнено. "Това беше най-голямата публика, която някога е присъствала на инаугурацията и точка", каза прессекретарят на Тръмп. Той поясни, че е има предвид както присъстващите лично, така и наблюдавалите церемонията "по целия свят".

Спайсър добавят, че на срещата на Тръмп със служители на ЦРУ в събота са присъствали над 400 души, а над 1000 са изявили желание да участват в нея и президентът е обещал отново да отиде и да се срещне с останалите. Служителите на ЦРУ били изключително радостни да се срещнат със своя нов върховен главнокомандващ и с продължителните си овации са демонстрирали както своя патриотизъм, така и отношението си към президента.

В събота (21 януари) Тръмп посети главната квартира на ЦРУ в Лангли и заяви, че воюва с „нечестните медии“, които, според него, се канели да го скарат с разузнаването. „Причината да съм тук е, че съм в постоянна война с медиите, това са едни от най-нечестните хора, който може да съществуват“, каза Тръмп пред служителите на ЦРУ и получи одобрителните им възгласи. По думите му, медиите искали да представят нещата така, че между него и разузнавателната общност съществува „вражда“. Той посочи, че това изобщо не е така. „Никой не изпитва по-силни чувства към разузнавателната общност и ЦРУ от Доналд Тръмп“, каза президентът. „С вас съм на хиляда процента“, увери той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

САЩ ще правят специални сензори за умни бомби за Украйна (ВИДЕО)

The Telegraph: Тръмп има мащабен план за НАТО и за мир в Украйна

"Катастрофално положение": Наводнения в Тексас

Мексико продължава издирването на трима сърфисти

Путин плаща за оръжие за Украйна: САЩ прокарват нов план

Стотици арестувани в САЩ по време на студентските протести (ВИДЕО)

ООН призова Грузия да оттегли проектозакона за „чуждестранното влияние“

Байдън за студентските протести: Редът трябва да надделее

Байдън ще направи изявление за университетските протести в САЩ

Внезапно почина още един подател на сигнали за дефекти на Boeing

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com