Проверяват през няколко часа дали Ел Чапо няма пак да избяга

2628
Проверяват през няколко часа дали Ел Чапо няма пак да избяга

Мексиканският наркобарон Хоакин Гусман, който е в затвора с максимална сигурност "Алтиплано", е събуждан на всеки четири часа за проверка, пише БГНЕС.

Адвокатите на водача на картела "Синалоа" и съпругата му Ема Коронел неведнъж заявяваха, че администрацията на "Алтиплано" се държи жестоко с тях и ги лишава от възможността да спят.

Мексико започна процедура по екстрадирането на Ел Чапо

Властите в Мексико формално са започнали процедура по екстрадирането на наркобарона Хоакин "Ел Чапо" Гусман в САЩ. Екстрадацията обаче ...

Регламентът във федералните затвори в Мексико позволява установяването на специални мерки за особено опасни затворници. Допуска се да се извършва проверка на всеки четири часа. Според правилата затворникът може да бъде събуждан веднъж през нощта, за да се установи дали той е жив. Тази мярка е въведена през октомври 2015 година, когато той беше издирван.

В нощта на 12 юли 2015 наркобаронът избяга от "Алтиплано" направо от килията си по 1,5-километров тунел, изкопан на дълбочина 10 метра. Той бе заловен при специална операция в град Лос Мочис в Синалоа на 8 януари тази година. Гусман може да бъде екстрадиран в САЩ, където е обвинен в извършването на тежки и особено тежки престъпления.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com