Пуснаха запис, в който Тръмп признава, че държи секретни документи

1813
Пуснаха запис, в който Тръмп признава, че държи секретни документи
Снимка: Getty images

Американски медии получиха аудиозапис, в който Доналд Тръмп признава, че е запазил класифициран документ, след като е напуснал Белия дом. На записа се чува как бившият президент на САЩ преглежда определени документи и казва: "Това е строго поверително".

Тръмп не се е признал за виновен по федералните обвинения за неправилно боравене с поверителни документи.

Тръмп е получил над 7 млн. долара дарения, откакто са му повдигнати обвинения

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп е получил над 7 млн. долара дарения, откакто миналата седмица му бяха повдигнати федерални обвине...

CNN първи публикуваха двуминутния запис и заявиха, че той е от интервю, дадено от Тръмп през юли 2021 г. на хора, работещи по мемоарите на бившия началник на щаба му Марк Медоус. Чува се как републиканецът казва: "Това са документите".

Изглежда, това е аудиозаписът, на който се позовават федералните прокурори в обвинителния акт срещу бившия президент. Те твърдят, че на два пъти е показвал класифицирани документи на хора без разрешение за достъп до секретна информация, включително на писател и двама членове на персонала, като в единия случай това е станало през юли 2021 г. в голф клуба му в Ню Джърси.

Срещу Тръмп са повдигнати 37 обвинения в незаконно задържане на класифицирани документи и възпрепятстване на усилията на правителството да ги получи обратно. Той отрича да е извършил каквото и да е нарушение и твърди, че всички документи, които е взел със себе си от Белия дом, са били разсекретени.

По време на размяната на реплики в записа, публикуван от CNN и Washington Post в понеделник, се чува как Тръмп описва документ, за който твърди, че е за евентуално нападение срещу Иран. "Той каза, че съм искал да нападна Иран. Не е ли невероятно?" казва републиканецът в началото. "Имам голяма купчина документи, това нещо току-що се появи. Вижте", добавя той.

Сексуален тормоз: Тръмп беше осъден за 5 млн. долара, но тепърва може да е по-зле

Федерален съдия заяви, че Елизабет Джийн Карол, нюйоркската писателка, която миналия месец спечели 5 млн. долара по дело срещу Доналд Т...

"Вижте, като президент можех да го разсекретя", казва Тръмп, цитиран от BBC. "Сега не мога, знаете ли, но това все още е тайна".

В интервю за Fox News миналата седмица Доналд Тръмп отрече да е предоставял секретни документи на хора, които нямат право да ги разглеждат.

ОЩЕ: Ново доказателство, че Тръмп е знаел за секретните документи - този път свързано с Иран

През април Тръмп беше арестуван, след като бе обвинен и в поредица от престъпления в Манхатън заради плащания на пари за "мълчанието" на порнозвезда. Бившият президент на САЩ остана под арест над 40 минути във връзка с процедурата по повдигането на обвинение и надхвърли времето, което очакваше защитата му. Доналд Тръмп пледира „невинен“ по 34 наказателни обвинения за фалшифициране на документи след разследване за платените от него пари за мълчанието на порнозвездата Сторми Даниелс.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

САЩ и Мексико с общи мерки срещу миграцията

Вашингтон обвини израелски отряди в груби нарушения на правата на човека

Акула нападна и рани тежко британец на Карибите

Торнадо в САЩ уби четирима души, сред които и бебе (ВИДЕО)

Мъск: Държавите се свиват

Арест за трима венецуелски опозиционни активисти след предизборен митинг

Белият дом с призив за "мирни" протести в университетските кампуси

Ключова визита: Илон Мъск води преговори с лидера на Китай (ВИДЕО)

Харви Уайнстийн е приет в болница в Ню Йорк

Протест срещу Байдън за Газа, той се шегува с Тръмп (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com