Путин надигра Обама

25062
Путин надигра Обама
Снимка: Gettyimages

Руският президент Владимир Путин е показал надмощие над американския си колега Барак Обама по световните политически въпроси, казва геополитическият анализатор от Ню Йорк и основател на Stopimperialism.com. Ерик Драйцер.

„Путин го надигра, надхитри го както във връзка със Сирия, така и във връзка с Украйна, икономическите санкции и газопроводите в Югоизточна Европа“, казва Драйцер. „Това, което не харесват САЩ, е, че Русия се налага на световната сцена. Русия не само е решителна, но и е способна да защити себе си и интересите си“, отбелязва още анализаторът.

Путин от Италия: Проблемът със санкциите ще отпадне рано или късно

Рано или късно проблемът със санкциите ще отпадне, заяви руският президент Владимир Путин на пресконференция в Рим след преговорите с...

По-рано Обама заяви, че Путин разрушава икономиката на страната си, за да пресъздаде съветската империя. „Идеята, че руската икономика е в нещо като огромен упадък, е пресилена и е в много по-голяма степен продукт на западната и американската пропаганда, отколкото на реалното състояние на нещата“, казва той.

Вашингтон и неговите съюзници наложиха санкции срещу Москва заради украинската криза. Драйцер обяснява, че „това е част от американската пропаганда“, защото „САЩ се опитват да затвърдят хегемонията си в бързо променящата се политическа и геополитическа обстановка“. „САЩ обградиха Русия със свои военни бази и с такива на своите съюзници. През последните години Вашингтон поведе безброй войни. В момента страната води най-малко пет различни войни. На световната сцена САЩ правят това, което е много добър пример за империализъм“, казва още анализаторът.

„Обама доказа безброй много пъти не само че е слаб лидер, но и че е недалновиден“, обобщава Драйцер.

Press TV

Путин: Русия в голяма степен гарантира продоволствената сигурност в света

Русия внася съществен принос в гарантирането на продоволствената сигурност в света, тя е успяла съществено да увеличи експортния поте...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com