Путин увери Г-20, че Русия няма пръст в американските избори

6069
Путин увери Г-20, че Русия няма пръст в американските избори
Снимка: Gettyimages.com

Руският президент Владимир Путин, говорейки на заседание на Г-20 в Хамбург, увери лидерите на останалите страни, че Москва не се е намесвала в американските избори. Това написа в Twitter руският експерт в „Групата на двадесетте“ Светлана Лукаш.

"Президентът Путин говори за цифровата икономика на срещата на върха на Г-20, спомената по темата за предполагаема руска намеса в американските избори. Той припомни на партньорите отсъствието на реални доказателства за такава намеса и потвърди, че Русия няма пръст в президентския вот в САЩ“, каза тя, цитирана от БГНЕС.

Путин доволен от развитието на отношенията Москва-Париж

Президентът на Русия с удовлетворение отбеляза развитието на отношенията между Франция и Русия, предава ТАСС. На среща с френския си ко...

Припомняме, че ФБР разследва твърденията за предполагаемите опити на руското правителство да повлияе на президентските избори през 2016 г. Паралелни производства по този въпрос се извършват от специален комитет на Сената и на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ.

В средата на май американското министерство на правосъдието обяви назначаването на специалния прокурор и бивш директор на ФБР Робърт Мюлер в разследване на твърдяната за руската намеса. Това решение бе подкрепено от много републиканци и демократи в Конгреса на САЩ.

Тръмп и ключови негови помощници многократно отхвърлиха съмненията за неправомерни контакти с руски официални лица по време на миналогодишната предизборна кампания. Москва също отрече обвиненията за опит да повлияе на президентските избори в САЩ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа