Раул Кастро потвърди възстановяването на дипломатическите отношения със САЩ

8682
Раул Кастро потвърди възстановяването на дипломатическите отношения със САЩ
Снимка: Getty Images/Guliver

Кубинският лидер Раул Кастро потвърди в сряда, че Вашингтон и Хавана ще отворят своите посолства най-рано на 20 юли, предаде AFP, позовавайки се на кубинска телевизия.

Кастро е изпратил писмо до президента на САЩ Барак Обама, в което казва, че „Куба е решила да възстанови дипломатическите отношения със Съединените щати и да отвори постоянни дипломатически представителства в съответните страни, на 20 юли 2015“, съобщава телевизията.

Кандидатите за Белия дом - за и против сближаването с Куба

Повечето кандидати, които ще се борят да бъдат излъчени от Републиканската партия на САЩ за кандидат-президент, се противопоставят на...

По-рано стана ясно, че ръководителят на дипломатическата секция, отговаряща за интересите на САЩ в Куба Джефри Ди Лорентис е предал в сряда в министерството на външните работи в Хавана послание от президента на САЩ Барак Обама до председателя на държавния съвет на Куба Раул Кастро. По информация на агенция EFE , в посланието става дума за възстановяването на дипломатическите отношения и откриване на посолство.

Ди Лорентис е предал посланието на временно изпълняващия длъжността министър на външните работи на Кубна Марселино Медине.

Очаква се в следващите часове да бъде оповестено споразумение между правителството на Куба и администрацията на САЩ за възстановяване на дипломатическите отношения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com