Равносметка: 17 убити след стрелбата в училище във Флорида

4183
Равносметка: 17 убити след стрелбата в училище във Флорида
Снимка: Getty Images/Guliver

Цели 17 души загинаха след стрелбата в гимназия "Марджъри Стоунмън Дъглас" в Паркленд, на източното крайбрежие на Флорида, съобщава AFP. Сред жертвите има както ученици, така и възрастни.

15 души пък остават под лекарско наблюдение в болница, заради сериозни рани, като 5 от тях са в критично състояние. Първоначално приетите в болница са били 17 души – 9 в Помпано Бийч, седем в общата болница на окръг Брауърд и един в Корал Спрингс.

Стрелба в училище във Флорида. Поне 20 са ранени (СНИМКИ+ВИДЕО)

За нов случай на стрелба в училище в САЩ, този път във Флорида, съобщиха от шерифската служба в Брауърд. Според информациите на различн...

"От осем постъпили при нас двама загинаха, трима се намират в критично състояние, а останалите двама са стабилизирани", уточни доктор Еван Боунър. Той обаче отказа да отговори на въпросите, свързани със здравословното състояние на заподозрения за стрелбата.

Арестуваният за бруталното престъпление се казва Николас Круз, който е на 19 години и е бивш възпитаник на училището, изключен за лошо поведение - "системни нарушения на дисциплината". "Започнахме да разглеждаме посещаваните от него уеб сайтове и интересите му в социалните мрежи", допълни шериф Скот Израел, наричайки някои от постовете на Круз "много, много обезпокоителни". В един от тях убиецът е написал, че иска да стреля по хора със своята карабина. Круз е настанен в болница.

Позовавайки се на свои източници, американската телевизия Си Ен Ен обяви пък, че младежът е стрелял с полуавтоматична карабина AR-15 - най-разпространеното оръжие за "цивилна" употреба в САЩ и най-често използваната пушка за масови убийства в страната. Същото оръжие използва и Стивън Падок, убиецът от Mandalay Bay в Лас Вегас, който застреля 59 души миналата година. В себе си Круз е носил няколко пълнителя, предаде БГНЕС. AR-15 може да бъде пригодена за автоматична стрелба чрез специална дискова приставка-приклад, която може да се купи свободно в САЩ (вижте ТУК какви поражения може да направи такова оръжие).

Круз, обаче, е бил много добре подготвен. Той е имал още димни гранати и противогаз. Застрелял е 12 души в сградата на самата гимназия, 2-ма в двора на училището, 1 на близката улица, а други 2-ма са починали на път за болницата. Убиецът дори успял първоначално да избяга, като се направил на жертва и излязъл от училището заедно с паникьосаните ученици и бил заловен час по-късно. Разследва се версия, че братът на Николас му е помагал.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

САЩ са унищожили два дрона на хутите

САЩ: Украйна може да използва новите оръжия, за да поразява цели в Крим

Украйна получава "до дни" помощ от САЩ: Ето кои доставки вече започнаха

Съветници на Тръмп обсъждат наказания за държавите, които се отказват от долара

Американските ВВС с уникално ВИДЕО: Хеликоптер CH-53K пренася изтребител F-35 и едновременно зарежда във въздуха

Говорителка на Държавния департамент напусна заради политиката на САЩ за Газа

Доналд Тръмп осъди пропалестинските протести в САЩ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка