САЩ бърза с временно споразумение за тавана на дълга

27369
САЩ бърза с временно споразумение за тавана на дълга
Снимка: Getty Images/Guliver

Лидерите на демократите и републиканците в горната камара на Американския Конгрес – Сената, са почти готови със споразумението за временно увеличение на тавана на публичния дълг на САЩ, предаде „Уол Стрийт Джърнал”.

Както е добре известно, ако до утре, 17 октомври, няма някакво споразумение между Камарата на представителите и Сената по въпроса, то САЩ ще трябва да обяви буквален фалит. Затова Сената бърза със споразумението, като се надява да го представи още днес в Камарата на представителите и то да бъде прието най-късно утре.

Fitch сваля рейтинга на САЩ?

И рейтинговите агенции се повлияха от кризата с бюджета на САЩ, съобщава „Шпигел”. Престижният рейтинг „ААА" на Щатит...

Съгласно текста федералните ведомства ще получат финансиране до 15 януари 2014 година. Освен това министерството на финансите на САЩ ще може да оперира свободно до 7 февруари. Това ще е новият срок, в който републиканци и демократи от двете камари на Конгреса ще трябва да се споразумеят за тавана на публичния дълг на САЩ и за държавния бюджет за новата финансова година, която започна на 1 октомври.

Както е добре известно, „ябълката на раздора” по преговорите е реформата на американския президент Барак Обама в здравеопазването. Във временното споразумение, което се подготвя от Сената, се предвижда проверка на доходите на хора, които получават държавни субсидии за здравни застраховки. Не е ясно дали обаче това ще бъде прието от републиканците.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com