X
 
 

САЩ и Китай вече обсъждат "втората фаза" на търговската сделка с Китай

352 0
САЩ и Китай вече обсъждат "втората фаза" на търговската сделка с Китай
Снимка: iStock
САЩ и Китай започнаха да обсъждат "втората фаза" на търговската сделка, по изготвянето на която работят двете страни, предава агенция TACC, цитирана от "Фокус". Това заяви пред американски медии вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс, малко след като двете страни подписаха първата фаза на споразумението.

"Вече започнахме дискусии относно втората фаза на сделката", каза Пенс, без да разкрива никакви подробности.

Нов рекорд, свързан с оръжията в САЩ

Отбелязан е нов рекорд, свързан с притежаването на оръжие в САЩ. Властите съобщиха, че близо 4500 оръжия са били открити по летищата на...

"Както казах днес, американският народ може да бъде уверен, че президентът (на САЩ Доналд) Тръмп, след завършването на първата фаза на сделката ще продължи решително да защитава работните места в нашата страна, докато продължават преговорите, насочени към установяване на свободни, справедливи и взаимноизгодни търговски отношения с Китай в дългосрочен план", каза вицепрезидентът на САЩ.

Церемонията по подписването на първата фаза на търговската сделка с Китай се състоя на 15 януари във Вашингтон. Президентът Доналд Тръмп и вицепремиерът на Държавния съвет на Китай Лю Хе подписаха документa.

Actualno.com

Етикети: