САЩ разчитат да продължат сътрудничеството си с Русия по МКС след 2020 г.

88221
САЩ разчитат да продължат сътрудничеството си с Русия по МКС след 2020 г.
Снимка: Getty Images/Guliver

САЩ възнамеряват да продължат сътрудничеството с Русия по програмата за МКС след 2020 г., предаде ИТАР-ТАСС. Това бе оповестено от директора на програмите за пилотираните космически полети на НАСА в Русия Шон Фулър, предаде БТА.

"Създадохме впечатляваща лаборатория на орбита и се надяваме, че използването й ще е възможно и след 2020 г., за да се получат възможно най-добри резултати от по-нататъшното изследване на космоса и да се разработят нови технологии - поясни той пред в. "Известия" - Преговорите за използване на МКС след 2020 г. ще продължат."

Водонагревател изпуши на МКС, няма критична ситуация

На борда на международната космическа станция (МКС) е възникнало слабо задимяване, съобщи Националното управление по въздухоплаване ...

Фулър отбеляза също, че руските и американските научни групи в медикобиологичните изследвания години наред успешно работят над съвместни проекти и ще продължат да го правят в бъдеще.

"През март следващата година започва експедицията на астронавта Скот Кели и космонавта Михаил Корниенко на МКС, подчерта той. - Предвидени са редица съвместни изследвания, възможен е и обмен на резултати от експерименти, чиято цел е да се опознае влиянието на космоса върху човешкия организъм по време на дълги експедиции. Надяваме се, че използването на уникалната космическа лаборатория ще бъде достъпно за всички партньори и след 2020 г."

Действащото в момента споразумение за експлоатация на МКС е до 2020 г. В Роскосмос е получена заявка от НАСА за продължаване на експлоатацията на станцията до 2024 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com