Смъртността в САЩ се повишава за първи път от 10 години насам

985
Смъртността в САЩ се повишава за първи път от 10 години насам
Снимка: Deja book

През 2015 година смъртните случаи в САЩ са скочили за първи път от 10 години насам, сочат предварителните федерални данни, свидетелстващи за необикновен ръст на смъртността, който се дължи предимно на случаи на свръхдоза, самоубийства и Алцхаймер.

Смъртността от сърдечносъдови заболявания, която дълго време отчиташе спад, сега леко се е повишила, пише вестник The Washington post.

Заседналият живот е причина за 3,8% от смъртните случаи в света

Заседналият начин на живот и недостигът на движение по време на работа и почивка се оказват свързани с 3,8% от смъртните случаи всяка г...

Броят на смъртните случаи се понижаваше от години в резултат на подобрение на здравословното състояние, политиката за управление на болестите и медицинските технологии.

Последните данни обаче показват силно нарастване на смъртните случаи сред някои групи, като например по-слабо образованите белокожи американци, посочва още "Фокус".

Властите казват, че засега е твърде рано да се каже дали увеличаваща се смъртност сред белокожите е довела до увеличаване на смъртността в национален мащаб.

Ръстът обаче е реален и ако продължава, би могъл да е обезпокоителен сигнал за здравното състояние на нацията като цяло.

Българите умират от основно 4 групи заболявания

Близо 90% от смъртните случаи в България се дължат на четири групи заболявания - на органите на кръвообръщението (сърце и артерии), на ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com