Снежната буря в САЩ нанесе щети за 2,5 - 3 млрд. долара

2564
Снежната буря в САЩ нанесе щети за 2,5 - 3 млрд. долара
Снимка: Getty Images / Guliver

Силната снежна буря "Джонас", която удари през последните дни източните райони на САЩ може да струва на хората и бизнеса сумата от 2,5 - 3 млрд. долара.

Тази оценка публикуваха експерти от анализаторския отдел на рейтинговата агенция "Moody's". Според изчисленията основната част от финансовите загуби ще са от пропуснати ползи. Те се натрупват, тъй като заради снеговете клиентите на бизнеса не са могли да купят стоки или да заплатят за услуги. Затворени бяха ресторанти, заведения, магазини и др.

30 души станаха жертва на "снежната буря на века" в САЩ

Броят на загиналите в резултат на снеговалежите в САЩ нарасна до 30 души, съобщава АР. По-рано беше съобщено за 28 загинали. В щата Де...

Мнозина от служителите не можаха да отидат на работа. Според анализаторите на "Moody's" обаче щетите от финансов характер от бурята "Джонас" не са чак толкова големи. През октомври 2012 г. ураганът "Санди" лиши бизнеса от приходи в размер на 26 млрд. долара и причини разрушения за 45 млрд. долара.

Най-големите финансови загуби, обаче, причини ураганът "Катрина". Тогава пропуснатите ползи бяха 28 млрд. долара, но непосредствените щети - за 129 млрд. долара. По последни сведения броят на загиналите хора в резултат на снежната буря в САЩ през последните дни е достигнал 38 души. Главна причина са травми и катастрофи, сърдечни пристъпи от претоварване на болни хора, които ринат сняг пред домовете си, отравяне с отработени газове в автомобилите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com