Снежни бури връхлетяха САЩ

30078
Снежни бури връхлетяха САЩ
Снимка: Getty Images/ Guliver

Жителите на Североизточните Съединени щати са принудени да откопават своите къщи и автомобили, в резултат на първата снежна буря през 2014 г., предизвикала безпорядък в региона, предаде "Фокус".

Властите съобщават за 16 загинали в резултат на бурята, която премина през по-голямата част от източната половина на страната. По данни от полицията, повечето жертви са загинали при пътно-транспортни произшествия заради заледени пътища. Смъртни случаи има в щатите Мичиган, Кентъки, Индиана, Илинойс, Ню Йорк и Пенсилвания. 71-годишна жена с Алцхаймер е починала от замръзване в околностите на Ню Йорк.

Съд в САЩ разреши на АНС да продължи с подслушването

Федерален съд на САЩ за наблюдение на чуждото разузнаване постанови, че Агенцията за национална сигурност (АНС) може да продължи да съ...

Докато снеговалежът до голяма степен приключи, опасно ниските температури се запазват. Ниските температури в обширни пространства в северозапада паднаха до минус 20 градуса по Целзий, принуждавайки Националната метеорологична служба да предупреди за риск от хипотермия и измръзвания.

Лошото време сериозно усложни работата на летища в Ню Йорк, Нюарк (щата Ню Джърси), Бостън (щата Масачузетс), Чикаго (щата Илинойс), Филаделфия (щата Пенсилвания) и Вашингтон, предаде The Durango Herald.

Бурята в Ню Йорк, която на места натрупа сняг с дебелина 16 сантиметра, е ключов тест за Бил де Блазио, коментира The New York Post. Новият кмет на града, който встъпи в длъжност в сряда, беше критичен към реакциите при буря на своя предшественик Майкъл Блумбърг.

В редица райони на страната снежната покривка достига 60 сантиметра. В щатите Ню Йорк и Ню Джърси е обявено извънредно положение. Стотици училища са затворени.
Американската метеорологична служба съобщи в Twitter за най-ниските температури от две десетилетия насам. В много райони на страната продължават да преобладават температури, които са значително под нулата.

Американският Конгрес се захвана с извънземните

Американският Конгрес подхвана извънземните. Въпросът има ли живот извън пределите на Земята беше разгледан по време на заседание на Ко...

В Ню Йорк 1700 снегорина бяха изпратени да почистват по пътищата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com