Стотици евакуирани заради пушек в метрото във Вашингтон

10808
Стотици евакуирани заради пушек в метрото във Вашингтон
Снимка: Getty Images / Guliver

Един човек е загинал във вашингтонското метро от обгазяване, след като на метростанция в центъра на федералната столица се появил дим.

Димът с неизяснен произход е предизвикал евакуацията на стотици пътници и е причинил сериозни задръствания във Вашингтон в пиков час.

Световен ден за возене в метрото - вижте как го отпразнуваха в Ню Йорк

Хиляди полуголи нюйоркчани се качиха в метрото без панталони на световния ден за возене в метрото без панталони, пише БГНЕС. Инициатив...

Не се дават повече детайли за смъртта на един човек при инцидента. На интернет сайта си Американската служба за транспорт на Вашингтон посочва, че засега не е известен произходът на дима в метрото и се работи по случая. Инцидентът стана на метростанция "Инфант Плаза" в центъра на града, където се пресичат най-малко пет линии на метрото. Две от тях бяха напълно прекъснати за движение през следващите часове.

Снимки в социалните мрежи показват тунели, изпълнени с гъст дим, както и хора, които са извадени на повърхността и са им сложени кислородни маски, за да дишат. Пожарникари съобщиха по-рано в "Туитър", че шестима души са хоспитализирани и състоянието на един от тях е тежко.

Вашингтонското метро е второто по големина в страната, след това в Ню Йорк. Най-тежкият инцидент там се случва през 2009 г., когато един от влаковете се блъска в задната част на друг. При тази катастрофа загиват 9 души, а около 70 са ранени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com