Страхливец ли е Тръмп?: Изядоха го с парцалите, след като той не се появи на дебата

5380
Страхливец ли е Тръмп?: Изядоха го с парцалите, след като той не се появи на дебата
Снимка: Getty Images

Осем кандидати за президент от Републиканската партия се изправиха в първия първичен дебат за изборния цикъл през 2024 г., като лидерът Доналд Тръмп спечели вниманието на избирателите, въпреки че се отказа от участие в събитието.

Решението на бившия президент да не участва в двучасовото събитие в Милуоки лиши съперниците му, на които той води с голяма разлика в социологическите проучвания, от възможността да му отправят политически удари.

Вместо това той даде интервю с бившата звезда на "Фокс Нюз" Тъкър Карлсън, което беше публикувано онлайн минути преди началото на дебата. Но Тръмп все още витаеше над дебата, като многобройните му съдебни преследвания трябваше да бъдат обект на въпроси от водещите на Fox News, които модерираха събитието.

Експрезидентът на САЩ ще се предаде на властите в Атланта в четвъртък заради четвъртото си обвинение тази година - за предполагаем престъпен заговор за кражба на изборите през 2020 г., които той загуби от Джо Байдън.

"Имам по-важни неща, върху които да се съсредоточа, отколкото да дебатирам с кандидати, които в нощта преди моя неправомерен арест имат един процент от гласовете си. Не можем да хабим енергия и ресурси, спорейки с членове на собствената си партия в момент, когато трябва да сме обединени срещу Криворазбрания Джо, който подпалва Америка", заяви 77-годишният Тръмп преди дебата.

ДеСантис под натиск

За най-сериозния съперник на Тръмп, 44-годишния губернатор на Флорида Рон ДеСантис, дебатът беше така необходимата възможност да обърне влошените си резултати в социологическите проучвания и да покаже, че е реална алтернатива на водещия кандидат.

"Рон ДеСантис ще бъде в центъра на дебата, защото вярва, че трябва да заслужи подкрепата ви, а не да очаква тя да му бъде поднесена", заяви екипът на кампанията му в обръщение към Тръмп.

Тъй като за свалянето на Тръмп от трона са необходими кардинални действия, дебатът даде възможност за изява на кандидатите, които се стремят да станат негови партньори. За кандидати с по-ниска популярност като бизнесмена Вивек Рамасвами събитието беше възможност да се представят на широката общественост, както и да изложат своите аргументи за работните места в бъдещата администрация на Тръмп.

Анализаторите обаче твърдят, че след повече от четири месеца до първите гласувания за номинация в Айова и Ню Хемпшир е твърде рано да се прави оценка на надпреварата.

"Никой все още не е хванал вълната, но някой ще я хване и когато го направи, Тръмп ще се състезава", заяви бившият американски сенатор Джъд Грег пред политическото издание The Hill.

През 2016 г. Тръмп избегна дебат в Айова, като гарантира, че най-близкият му съперник Тед Круз ще поеме цялата тежест.

Въпреки това Тръмп няма да се справи сам, тъй като противниците му в периферията Крис Кристи и Аса Хътчинсън се надяват на момент на пробив, като разнищят бившия президент, докато бившият му вицепрезидент Майк Пенс едва ли ще се възползва пълноценно от ситуацията.

"Мисля, че е справедливо, когато тези други кандидати казват, че това не е коронация, а избори", заяви съмодераторът на дебата Брет Бейър.

ОЩЕ: "Ще се предам": Арестуват Тръмп в четвъртък

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Акула нападна и рани тежко британец на Карибите

Торнадо в САЩ уби четирима души, сред които и бебе (ВИДЕО)

Мъск: Държавите се свиват

Арест за трима венецуелски опозиционни активисти след предизборен митинг

Белият дом с призив за "мирни" протести в университетските кампуси

Ключова визита: Илон Мъск води преговори с лидера на Китай (ВИДЕО)

Харви Уайнстийн е приет в болница в Ню Йорк

Протест срещу Байдън за Газа, той се шегува с Тръмп (ВИДЕО)

Чили намалява работната седмица

Десетки загинаха при пожар в Бразилия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com