Тръмп: Изборите през ноември са най-важната дата в историята на САЩ

1149
Тръмп: Изборите през ноември са най-важната дата в историята на САЩ
Снимка: Getty Images

Доналд Тръмп заяви на митинг в Охайо, че президентските избори през ноември ще бъдат "най-важната дата" в историята на САЩ, като определи кампанията си за Белия дом като повратен момент за страната, предаде АФП.

Дни след като си осигури позицията на кандидат на Републиканската партия, бившият президент също така предупреди за "кървава баня", ако не бъде избран - въпреки че не беше ясно какво има предвид, като забележката дойде по средата на коментарите за заплахите за американската автомобилна индустрия.

"Датата - запомнете това, 5 ноември - вярвам, че това ще бъде най-важната дата в историята на нашата страна", заяви 77-годишният пред посетителите на митинга във Вандалия, Охайо, като повтори добре познатите критики, че неговият съперник, президентът Джо Байдън, е "най-лошият" президент.

Критикувайки плановете на Китай да произвежда автомобили в Мексико и да ги продава на американците, той заяви: "Те няма да могат да продават тези коли, ако бъда избран.

"Ако не бъда избран, това ще бъде кървава баня за всички, това ще бъде най-малкото, това ще бъде кървава баня за страната. Това ще е най-малкото. Но те няма да продават тези коли".

По-рано този месец Тръмп и Байдън спечелиха достатъчно делегати, за да получат партийните си номинации за президентската надпревара през 2024 г., което почти гарантира реванш и поставя началото на една от най-дългите предизборни кампании в историята на САЩ.

Сред въпросите, по които Тръмп води кампанията, е мащабна реформа на имиграционната политика, която той нарича "шоу на ужасите" на Байдън, въпреки че успешно оказа натиск върху републиканците да блокират законопроект в Конгреса, който включваше най-строгите мерки за гранична сигурност от десетилетия насам.

Той отново се позова на границата, като се обърна към малцинствата, които традиционно гласуват за демократите.

Той заяви, че Байдън "многократно е забил нож в гърба на афроамериканските избиратели", като е предоставил разрешителни за работа на "милиони" имигранти, предупреждавайки, че те и латиноамериканците "ще бъдат тези, които ще пострадат най-много".

В продължение на десетилетия Охайо се разглеждаше като щат, който е в основата на битката, въпреки че след победата на Тръмп в Белия дом през 2016 г. тенденцията е по-силно републиканска.

Митингът се проведе ден след като бившият вицепрезидент на Тръмп, Майк Пенс, заяви, че няма да подкрепи стария си шеф за втори мандат в Белия дом, предава БГНЕС. 

ОЩЕ: Майк Пенс: Няма да подкрепя Тръмп на предстоящите избори 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Чили намалява работната седмица

Десетки загинаха при пожар в Бразилия

Мощно торнадо удари САЩ (ВИДЕО)

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

САЩ са унищожили два дрона на хутите

САЩ: Украйна може да използва новите оръжия, за да поразява цели в Крим

Украйна получава "до дни" помощ от САЩ: Ето кои доставки вече започнаха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка