X
 
 

Тръмп не е съгласен да се отменят митата срещу Китай

617 0
photo of Тръмп не е съгласен да се отменят митата срещу Китай
Снимка: Getty Images/Guliver
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви пред журналисти, че не се е съгласил да се отменят митата срещу Китай, информира "Ройтерс".

Официални представители от двете държави обявиха вчера, че Китай и САЩ са постигнали съгласие да отменят митата при търговско споразумение "Фаза 1".

Китай и САЩ договориха поетапна отмяна на митата

Китай и САЩ договориха поетапна пропорционална отмяна на митата върху стоки, обяви говорител на китайското Министерство на търговията, ...

Министерството на търговията на Китай съобщи, че двете страни са постигнали съгласие поетапно да отменят митата. Американски представител потвърди, че отмяната на митата е част от първата фаза на търговско споразумение, което все още е подготвяно и под него трябва да се подпишат Доналд Тръмп и Си Дзинпин. Но по-късно "Ройтерс" съобщи, че има вътрешна опозиция в администрацията на САЩ.

Пазарите реагираха със спад след коментарите на Тръмп преди да потегли от Белия дом. Щатският долар се обезцени спрямо японската йена.

Тръмп добави, че "Китай иска да се постигне споразумение" и че ще бъде подписано в САЩ. Запитан дали ще се срещне с президента Си Дзинпин, той отговори: "Ще видим".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално