Тръмп отрича да има офошрни сметки, но гледал да плаща малко данъци

733
Тръмп отрича да има офошрни сметки, но гледал да плаща малко данъци
Снимка: Gettyimages.com

Претендентът за кандидатурата на Републиканската партия на президентските избори в САЩ милиардерът Доналд Тръмп заяви, че не държи парите си в швейцарски банки или в офшорни сметки, предаде БГНЕС.

Нямам сметки нито в швейцарски банки, нито в офшорки. Много чисто водя бизнеса си. Ако някъде имах някакви пари, отдавна щеше да е съобщено от множество източници, тъй като работите ми се следят много внимателно, заяви той за телевизия ABC. Въпреки това Тръмп отказва да публикува данъчните си декларации, докато не завърши проверката им от служители от данъчната служба. Той е на мнение, че гласоподавателите нямат право да видят финансовото му състояние преди да минат изборите за президент в САЩ, но въпреки това ще публикува декларациите си щом завърши одита. "Опитвам се да плащам възможно най-малко данъци", откровен беше той.

Panama Papers вече са достъпни за всички

Panama Papers ("Панамски досиета"), които предизвикаха огромен скандал заради изтеклите информации за укриването на доходи в световен м...

Името на Тръмп изплува покрай аферата Panama Papers. Според изтеклите документи милиардерът има 32 офшорни компании, регистрирани от панамската кантора Mossack Fonseca. Един конкретен проект на Тръмп е сред офшорното му битие - проект за хотел в Панама.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com