X
 
 

Тръмп пак заплаши да извади САЩ от СТО

1471 0
Тръмп пак заплаши да извади САЩ от СТО
Снимка: Getty Images/Guliver
Американският президент Доналд Тръмп обяви, че ако се наложи, Съединените щати ще напуснат Световната търговска организация (СТО), предаде БГНЕС, позовавайки се на АФП.

По време на посещение в Пенсилвания, президентът обяви: "Знаем, че СТО ни прецаква от години. Това няма да се случи отново."

Тръмп е готов да извади САЩ от Световната търговска организация

Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп съобщи, че е готов да извади страната от Световната търговска организация (СТО...

Световната търговска организация често е цел на различни атаки от Доналд Тръмп. Милиардерът и преди е заплашвал, че САЩ ще напусне организацията, с мотива, че СТО има несправедливо отношение към страната, както и че Вашингтон не е принуден да спазва правилата на СТО.

Тръмп често критикува условията, при които СТО позволи на Китай да се присъедини.

Въпреки оплакванията на президента, САЩ всъщност имат положителен баланс, когато отнасят търговски спорове до СТО.

Според експерти, с действията си администрацията на Доналд Тръмп практически е блокирала работата на СТО. Съединените щати настояват за преработване на редица правила в организацията и блокират назначаването на нови членове в комисията, която решава търговските спорове.

От СТО открито се притесняват от световна търговска война

Директорът на Световната търговска организация (СТО) Роберто Азеведо предупреди, че е против "ескалацията" на напрежението между САЩ и ...

Според Чад Боун от Институтът за международна икономика Питърсън, тези действия на САЩ отслабват СТО и нанасят "дългосрочни поражение", някои от които не могат да бъдат поправени.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители