X
 
 

Тръмп с нова заплаха за търговските отношения с ЕС - уж на шега

1523 2
Тръмп с нова заплаха за търговските отношения с ЕС - уж на шега
Снимка: Getty Images/Guliver
"Имаме всички козове в тази сделка, защото всичко, което трябва да направим, е да облагаме с данъци техните автомобили и те ще ни дадат всичко, което искаме, тъй като изпращат милиони Mercedes-и в САЩ". Това заяви американският президент Доналд Тръмп по адрес на търговските отношения с Европейския съюз.

Заплахата дойде, след като Тръмп подписа споразумение с ЕС по-рано този месец за засилване на износа на говеждо месо от САЩ. Очаква се годишният безмитен износ на говеждо месо за САЩ в ЕС да достигне близо три пъти до 420 милиона долара в резултат на сделката. Президентът на САЩ обеща да наложи мита за вносни части за превозни средства и резервни части от ЕС и Япония, но реши да отложи мярката за 180 дни - до средата на май.

Тръмп постави мира в Хонконг като условие за търговска сделка с Китай

Преди да постигне споразумение със САЩ за търговия, Китай трябва да прояви хуманност към Хонконг, заяви американският президент Доналд ...

"Работата с Европейския съюз е много трудна - те целят висока сделка", заяви Тръмп пред репортери в Белия дом. "Имаме всички козове в ръцете си, защото всичко, което трябва да направим, е да облагаме с данъци техните автомобили и те ще ни дадат всичко, което искаме, защото изпращат милиони Mercedes-и. Те изпращат и милиони BMW-та", добави американският президент, но уточни, че се шегува.

Тръмп е готов да се срещне с лидери от ЕС на срещата на Г-7 този уикенд във Франция. Мнозина очакват срещата на върха да приключи без съвместно комюнике поради различия в търговията.

Actualno.com

Етикети:

  • Анонимен 2 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
    Тоя рижавия е пълен ОЛИГОФРЕН...!
  • Анонимен 1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
    НЕКА ИМ Е НА ЕВРОПЕЙЦИТЕ, КОИТО ПОДДЪРЖАЙКИ САЩ, НАЛАГАХА БЕЗУМНИ И В СВОЯ ВРЕДА САНКЦИИ НА РУСИЯ, ИРАН, КИТАЙ - НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПАЗАРИ.... И ДА ГИ ПИТАШ ЗАЩО?