X
 
 

Тръмп се обиди на Макрон заради идеята за европейска армия

2213 0
Тръмп се обиди на Макрон заради идеята за европейска армия
Снимка: Getty Images/Guliver

 

 

 

Американският президент Доналд Тръмп нарече оскърбителни думите на френския лидер Еманюел Макрон, че Европейският съюз трябва да разполага със своя армия, за да се защитава от други страни, включително САЩ.

"Президентът Макрон наскоро предложи Европа да изгради армия, за да се защитава от САЩ, Китай и Русия. Много е обидно, но може би Европа трябва първо да заплати справедливия си дял в НАТО, субсидиран от САЩ!", написа Тръмп в Twitter малко преди кацането на летище Орли в Париж.

Тръмп потвърди за срещата с Путин в Аржентина

Американският президент Доналд Тръмп възнамерява да се срещне с руския си колега Владимир Путин в кулоарите на срещата на високо равнищ...

Междувременно президентът на САЩ, начело на официална делегация, вече пристигна в Париж, където ще вземе участие в празненствата по случай 100-годишнината от Първата световна война, предаде ТАСС. Под тежка охрана и придружени от полицейски ескорт, Тръмп и съпругата му се отправиха към посолството на САЩ в Париж. Там ще прекарат следващите два дни.

В събота е планирана среща на Тръмп с Макрон и преговори с членове на делегациите на двете страни. В неделя френският президент ще приеме американския лидер и още 100 лидери на държавни, правителствени и международни организации в Париж на тържествата за отбелязване на стогодишнината от края на Първата световна война.

Тръмп многократно е критикувал страните от НАТО за това, че според него те не харчат достатъчно пари, за да поддържат колективната отбрана на алианса. Президентът на САЩ настоя всички държави-членки на НАТО незабавно да доведат разходите си за отбрана до 2% от БВП. По време на реч на срещата на върха на алианса в Брюксел ръководителят на Белия дом предложи страните не само да изпълнят това задължение, но и да увеличат разходите до 4% от БВП.

Американски журналист: Тръмп беше предаден от Сешънс

Главният прокурор и правосъден министър Джеф Сешънс причини още повече щети на президентството на Тръмп и на нацията, отколкото всеки ...

Actualno.com

Етикети: