X
 
 

Тръмп си е "подсигурил" да не плаща данъци заради милиардна загуба?

1087 0
photo of Тръмп си е "подсигурил" да не плаща данъци заради милиардна загуба?
Снимка: Getty Images/Guliver
Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп е отчел пред властите загуба за почти 1 милиард долара през 1995 година. Това му е открило възможността практически да не плаща никакви данъци в продължение на 18 години, посочва вестник "Ню Йорк Таймс" в електронната си версия, предаде БГНЕС.

Изданието твърди, че разполага с непубликувани данни за данъчни облекчения на милиардера. Архивите показват, че Тръмп е обявил загуба в размер на 916 милиона долара в данъчната му декларация за 1995 година. Вестникът твърди, че това е могло да му даде възможност съвсем законно да избегне плащането на всякакви федерални данъци за срок до 18 години. Изданието не уточнява дали Тръмп се е възползвал от възможността да получи тези данъчни облекчения.

Тръмп лъгал повече от веднъж на минута по време на дебата с Клинтън, твърди щабът ѝ

Предизборният щаб на кандидата за президент на САЩ от Демократическата партия Хилъри Клинтън обяви, че претендентът за поста от Републи...

В публикацията се посочва, че причината за такава голяма загуба е било лошото управление в началото на 90-те години на трите казина в Атлантик Сити (щата Ню Джърси), неуспешният опит на Тръмп да прави бизнес в сектора на въздушния транспорт, както и несвоевременното придобиване на хотел "Плаза" в Манхатън.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители