Тръмп спретна страхотен скандал със CNN в Белия дом (ВИДЕО)

4623
Тръмп спретна страхотен скандал със CNN в Белия дом (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

Американският президент Доналд Тръмп се забърка в нов скандал с медиите, като конкретно този път другата страна е CNN - телевизията, която воюва най-яростно с държавния глава на САЩ. Заради сблъсък с репортера ѝ Джим Акоста, Тръмп отне правото му на достъп до Белия дом - тъй като Акоста натисна твърде много според разбиранията на американския президент по темата за т.нар. "кервани" с мигранти, идващи към САЩ от Централна Америка.

Правосъдният министър на САЩ Джеф Сешънс подаде оставка по искане на Тръмп

Американският президент Доналд Тръмп поиска и получи оставката на министъра на правосъдието и главен прокурор Джеф Сешънс, предаде AFP....

Тръмп нарече Акоста "груб, ужасен човек" и "враг на хората", след като Акоста отказа да предаде микрофона си, задавайки настоятелни въпроси на милиардера, пише БГНЕС. Журналистът го попита дали е "демонизирал мигрантите" по време на кампанията за междинните избори, държавния глава отговори: "Не, аз искам те да дойдат в страната ни. Но те трябва да дойдат легално". "Те са на хиляди мили от нас. Това не е инвазия”, коментира Акоста.

"Честно казано мисля, че трябва да ме оставиш да ръководя страната. Ти ръководиш CNN и ако го правеше добре, рейтингът ти щеше да е по-висок”, заяви Тръмп.

Журналистът се опита да продължи разговора с държавния глава и то с въпрос относно разследването за руската намеса в американските президентски избори (бел. ред. - буквално преди пресконференцията си тръгна министърът на правосъдието Джеф Сешънс, който отказа да спре разследването), но той заяви "остави микрофона" и тръгна да напуска пресконференцията. Един от организаторите се опита да вземе микрофона на Акоста, но той извика още един въпрос, след което Тръмп заяви: "CNN трябва да се срамува от това, че ти работиш за тях. Ти си груб, ужасен човек. Ти не трябва да работиш за CNN". Aмериканският президент добави по адрес на Акоста, че "когато ти съобщаваш фалшиви новини, нещо, което CNN прави доста, ти си враг на хората".

В крайна сметка заради случилото се от Белия дом отнеха акредитацията на Акоста "до второ нареждане". Това беше потвърдено от говорителя на Белия дом Сара Сандърс.

Какво ще се промени след междинните избори в САЩ?

Данните от междинния вот в САЩ все още не са окончателни, но  се очертаха ясни тенденции, какво може да се очаква оттук нататък в ...

От телевизията подкрепиха репортера си с думите: "Продължаващите атаки на президента стигнаха твърде далеч. Те не само са опасни, но и са обезпокояващи".

Последва и реакция на Асоциацията, представляваща репортерите в Белия дом. Организацията обяви, че решението на президентската администрация да прекрати акредитацията на журналиста на CNN е извън границата и неприемливо.

"Асоциацията на кореспондентите в Белия дом си противопоставя на решението на администрацията на Тръмп да използва акредитативните писма на Сикрет Сървис като инструмент за наказанието на репортер, с който те имат трудна връзка. Ние настояваме Белия дом веднага да се откаже от тези слаби и погрешни действия", казаха от групата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Вашингтон с повече информация за изпратените в Украйна ракети ATACMS

Първа пратка оръжие от САЩ за Украйна: Какво получава Киев? (ВИДЕО)

Потвърдено: САЩ са предоставили на Украйна ракети ATACMS с голям обсег

Помощта на САЩ може да потегли към Украйна - Байдън сложи подпис

47-годишна жена е първият евтанизиран човек в Перу

Закон в САЩ: Руски пари може да се харчат за Украйна, забрана за TikTok

Венецуела изгони хиляди от незаконна златна мина

Над 60 млрд. долара: Ново оръжие от САЩ за Украйна

Директорът на ФБР: TikTok е проблем за националната сигурност на САЩ

Републиканците за малко да сложат прът за новата военна помощ на САЩ за Украйна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com