Тръмп влезе в затвора: Историческа снимка запечата момента (ВИДЕО и СНИМКИ)

5258
Тръмп влезе в затвора: Историческа снимка запечата момента  (ВИДЕО и СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп беше арестуван в затвор в Джорджия по обвинения в рекет и заговор и освободен срещу гаранция от 200 000 долара, след като му беше направена историческа снимка.

Тръмп, който е обвинен в заговор с 18 други обвиняеми за отмяна на изборния резултат от 2020 г. в южния щат, прекара по-малко от 30 минути в затвора Фултън в Атланта, преди да тръгне с кортеж към летището. Подобно на другите обвиняеми по делото, които досега са се предали, 77-годишният Тръмп е бил заснет по време на процеса на регистриране в затвора – това се случва за първи път с всеки действащ или бивш президент на САЩ. На снимката, публикувана от офиса на шерифа, той се намръщи към камерата, докато беше облечен в тъмносин костюм, бяла риза и червена вратовръзка.

Пред репортери след ареста си Тръмп, фаворитът за републиканската президентска номинация през 2024 г., каза, че това е "много тъжен ден за Америка". „Това, което се случи тук, е пародия на справедливостта“, каза той. — Не съм направил нищо лошо“. Тръмп публикува кадъра на собствената си платформа Truth Social с надпис „Намеса в изборите“ и връзка към уебсайта на кампанията си.

Тръмп получи номера на затворник "PO1135809" от затвора на окръг Фултън, в който беше посочен неговият ръст от 1,9 метра, тегло от 97 килограма и цвета на косата му като "руса или ягодова". Милиардерът е криминално обвинен четири пъти от април, което постави началото на безпрецедентна драма, в която се опитва да жонглира с множество явявания в съда и поредната кампания в Белия дом.

Създаден бе строг периметър за сигурност за регистрацията на Тръмп в затвора. Фани Уилис, окръжният прокурор на окръг Фултън, която заведе делото за рекет, беше поставила краен срок до обяд в петък, в който Тръмп и останалите 18 обвиняеми трябва да се предадат. Тръмп и още 11 души са се предали досега. Бившият началник на кабинета на Белия дом Марк Медоус се предаде в четвъртък и беше освободен срещу гаранция от 100 000 долара. Бившият кмет на Ню Йорк Руди Джулиани, който беше личен адвокат на Тръмп, когато той беше в Белия дом и енергично прокарваше фалшивите твърдения, че Тръмп е спечелил изборите през 2020 г., беше задържан и освободен в сряда. Джон Ийстман, консервативен адвокат, който е обвинен в изготвяне на схема за представяне на фалшив списък от избиратели на Тръмп в Конгреса от Джорджия вместо законните избиратели на Байдън, също беше задържан и освободен, предава БГНЕС. 

ОЩЕ: Страхливец ли е Тръмп?: Изядоха го с парцалите, след като той не се появи на дебата 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Най-малко 25 загинали след автобусна катастрофа в Перу

Трима полицаи загинаха при престрелка в Северна Каролина (ВИДЕО)

САЩ и Мексико с общи мерки срещу миграцията

Вашингтон обвини израелски отряди в груби нарушения на правата на човека

Акула нападна и рани тежко британец на Карибите

Торнадо в САЩ уби четирима души, сред които и бебе (ВИДЕО)

Мъск: Държавите се свиват

Арест за трима венецуелски опозиционни активисти след предизборен митинг

Белият дом с призив за "мирни" протести в университетските кампуси

Ключова визита: Илон Мъск води преговори с лидера на Китай (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com