Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тъкър Карлсън заби пирона на Путин: Денацификацията е едно от най-глупавите неща, които съм чувал (ВИДЕО)

29 февруари 2024, 15:20 часа • 8863 прочитания

Уволненият от Fox News американски журналист Тъкър Карлсън, когото всички руски медии възхваляваха след като бе избран от Кремъл да вземе интервю от диктатора Путин, а въпросното интервю дори ще се изучава в руските училища занапред като "еталон" за журналистика, неочаквано направи доста неласкаво изказване по адрес на Господаря на Кремъл.

В интервю за един от най-популярните напоследък подкастъри, Лекс Фридмън, на въпрос какво мисли за оправданието на Путин, че води война срещу Украйна, за да я денацифицира, Карлсън отговори: "Мисля, че това е едно от най-глупавите неща, които съм чувал".

Още: Циничен до безумие: Путин обяви, че поляците са принудили Хитлер да ги нападне (ВИДЕО)

Той се съгласи с думите на водещия, че в Украйна има известно неонацистко движение (с уточнението, че се прави разлика между нацисти и неонацисти), но това е малък процент от обществото, който няма достъп до властта и няма никакви данни, че те имат някакво влияние върху президента Зеленски и украинското правителство като цяло.

Като казва "нацисти", мисля, че Путин има предвид националистическите движения. Добре, Путин не харесва украинските националисти, Путин като цяло мрази национализма, той има 80 какви ли не републики и се страхува от националистическите движения в тях, но да нарича националистите в Украйна "нацисти" е детинско, заяви Карлсън.

Още: 5-те лъжи в интервюто на Путин с Тъкър Карлсън

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес