Венецуела е застрашена от дефицит на силикон

19931
Венецуела е застрашена от дефицит на силикон
Снимка: Thinkstock

Кризата във Венецуела доведе до намаляване на вноса на силиконови протези и по този начин страната може да изгуби титлата на първенец в света по брой на операциите за увеличаване на бюста, съобщава в. "Кориере дела сера".

На година във Венецуела се извършват 40 хил. операции за увеличаване на бюста със силиконови протези при население от 30 млн. души. Корекции на бюста се подаряват от родителите на дъщерите им по повод навършването на 15-ия им рожден ден.

10 млрд. долара стрували протестите във Венецуела

Президентът Николас Мадуро заяви, че уличните протести в страната през последния месец са нанесли щети за 10 млрд. долара, предаде Reut...

Сега Асоциацията на пластичните хирурзи отправи призив към властите да съдействат за подпомагане на вноса на силиконови протези, защото опашките от чакащи са големи.

Миналата година кризата във Венецуела удари и редица продукти от първа необходимост, като храни и дори тоалетна хартия. През май националното събрание на страната гласува специален бюджет от 79 милиона долара, за да може страната да внесе тоалетна хартия и други санитарни продукти. Бившият президент на страната Уго Чавес препоръчваше на гражданите да се къпят веднъж седмично, предаде БЛИЦ.

Покойният президент на Венецуела Уго Чавес обаче беше противник на силиконовите бюстове. Преди няколко години той каза, че венецуелските медици, водени от мисълта за печалби, нарочно насаждали стереотипа, че без голяма гръдна обиколка жените живеели лошо.

Тогава Чавес нарече истински срам факта, че бедни жени, които нямат пари за децата и дома си, мислят само как да намерят пари за силиконов бюст.

13 държави ще съдят Мадуро заради протестите във Венецуела

Законодателите от 13 страни от Парламентарния демократичен алианс на Америка ще заведат иск срещу президента на Венецуела Николас Ма...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка

Харви Уайнстийн е приет в болница в Ню Йорк
Харви Уайнстийн е приет в болница в Ню Йорк

Продуцентът Харви Уайнстийн е приет в болница в Ню Йорк. Апелативният съд отмени присъдата му от 2020 г. за изнасилване и сексуална агресия. Това...