X
 
 

Вицепрезидентът на САЩ отрича вътрешна информация за украинската афера на Тръмп

509 0
Вицепрезидентът на САЩ отрича вътрешна информация за украинската афера на Тръмп
Снимка: Getty Images/Guliver
Офисът на вицепрезидента на САЩ Майк Пенс отрече изявленията на бившия съветник на Доналд Тръмп Джон Болтън, според които американският президент Доналд Тръмп е говорил за забавянето на помощта за Украйна, ако политическото ѝ ръководство не му помогне политически.

По-рано в американската пресата изтекоха подробности от книгата на Болтън, където той твърди, че Тръмп е забавил военната помощ за Украйна, очаквайки в замяна политически услуги под формата на разследване срещу политическия му опонент - Джо Байдън. Именно на това предположение е изградена процедурата за импийчмънтът срещу Тръмп, която беше изготвена от Камарата на представителите и в момента се разглежда в Сената.

Бившият съветник по сигурността на Тръмп може да му създаде проблеми с импийчмънта

Президентът на САЩ Доналд Тръмп миналия август е информирал бившия съветник по сигурността Джон Болтън за желанието си да продължи да "...

"Президентът постоянно изразяваше своето раздразнение, че САЩ носят лъвския дял от отговорността за подпомагането на Украйна и че европейците не изпълняват задълженията си. Президентът също изрази загриженост за корупцията в Украйна. Но никога не съм го чувал да свързва Украйна с разследвания срещу семейството на Байдън", заяви ръководителят на екипа на Пенс Марк Шорт.

Actualno.com

Етикети: