Все по-малко американци могат да си позволят истинска почивка

3556
Все по-малко американци могат да си позволят истинска почивка
Снимка: Getty Images / Guliver

През 2012 г. само 77% от американците, работещи в частния сектор, са излезли в платен отпуск, съобщи The Guardian. Средната продължителност на платения отпуск е била между 10 и 14 дни. Но през последните години американците почиват все по-малко.

Повече от половината американци, 56%, не са излизали във ваканция през 2014 г., поне според данни на Allianz Global Assistance. Това означава, че 135 милиона души в САЩ не са могли да почиват подобаващо през цялата година. Повечето от тях са успели да си откраднат малко време за себе си, но за по-малко от седмица и са били на не повече от 100 мили от дома им.

Здравен инспектор: И в Гърция, и Турция през лятото има вируси

Не си правете илюзията, че ако отидете на море в Гърция или Турция не върлуват летни вируси. Това заяви главният държавен здравен инспе...

Друго проучване, проведено сред 1005 американци, разкрива, че само 15% от американците са планирали да почиват истински през 2014 г.

Същото проучване, проведено от Skift, гласи това, че 30% от американците са били прекалено заети, за да си позволят почивка, 22% са почивали само за няколко дни, а 33% не са могли да си позволят почивка поради липса на средства.

„Статистиката сочи, че 41% от американците не получават своя годишен платен отпуск“, твърди Шерил Роснер – директор на туристическа компания.

Американската туристическа организация миналата година е излязла с данни, според които 28% от работниците и служителите в САЩ не са излизали във ваканция. 40% пък се страхували, че няма да могат да се справят с пропуснатата работа, която биха свършили, докато са на почивка.

Пикът на втората гореща вълна за това лято ще е в следващите дни

Пикът на втората гореща вълна за това лято ще е в следващите дни, очакваните температури ще са между 33 и 38 градуса, в четвъртък до 40...

Изп. източник: The Guardian.

Автор: Теодор Спасов

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com