Въоръжен мъж пробва да влезе в Белия дом с оръжие в ръка*

2689
Въоръжен мъж пробва да влезе в Белия дом с оръжие в ръка*

Въоръжен мъж е открил огън в Центъра за посетители на Капитолия - сградата на законодателната власт в САЩ. Има данни за един ранен полицай, а стрелецът е бързо задържан от американските власти.

Американските медии дават противоречива информация относно това какво точно се е случило, като първоначално съобщаваха за застрелян полицай. По информация на CNN обаче дори няма ранен полицай, а служител на реда всъщност е стрелял и е ранил мъж, който е бил уловен от детектор, че носи оръжие. Съобщава се и за една пострадала от шрапнел жена. ABC пък твърди, че мъжът е Лари Доусън - поддръжникът на Доналд Тръмп, който беше арестуван през октомври миналата година, защото прекъсна заседание на Камарата на представителите.

Застреляната пред Капитолия жена била в следродилна депресия

Жената, която беше застреляна в колата си след преследване от полицията между Белия дом и Капитолия във Вашингтон, е страдала от следро...

Стрелбата е станала факт в момент, когато Американският Конгрес е в почивка заради Великден и няма заседания. За кратко е бил отцепен Белият дом, но блокадата бързо е била вдигната.

Според CNN стрелецът е поискал да нахлуе точно в Белия дом. Той е бил откаран с линейка, след като властите са се намесели. Засега самоличността му не се разкрива от полицията.

Властите в САЩ съобщиха мигновено, че истинска опасност за цивилни не е имало. Изолиран инцидент - така определиха случилото се от Вашингтон.

Пред CNBC обаче свидетели съобщиха за разразила се паника. "Бях на металодетектора, когато хора побягнаха и започнаха да ни крещят да излизаме. Веднага се появи полиция и ни изкрещя да бягаме навън, по рампата. Беше нереално - навън черешите цъфтят, а хората бягат да спасяват живота си", разказа Джил Епстейн, която в момента на престрелката тъкмо е влизала в Капитолия.

Застреляната пред Капитолия жена била в следродилна депресия

Жената, която беше застреляна в колата си след преследване от полицията между Белия дом и Капитолия във Вашингтон, е страдала от следро...

* Информацията е актуализирана

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com