Два народа се страхуват най-много от нови войни

2453
Два народа се страхуват най-много от нови войни
Снимка: Getty Images/Guliver

Хората от Русия и Украйна са тези, които се страхуват най-много от нови войни. Това сочат резултатите от социологическото проучване Security Radar 2019, проведено в седем европейски страни, пише в. „Комерсант“.

При това мнозинството украинци смятат, че статутът на страната им е недооценен по света. Поданиците ан киев биха се радвали на нови санкции срещу Русия. В Русия пък има изключително много противници на въвеждането в Украйна на миротворческа мисия на ООН.

Арести в Русия заради подкрепа на активистка

В Москва и Санкт Петербург бяха задържани участници в "Марш на майчиния гняв" - акция за подкрепа на ростовската активистка от "Открита...

55-та Мюнхенска конференция по сигурността ще се проведе в баварската столица на 15-17 февруари. На форума ще присъстват 40 държавни глави, както и 100 министри, допълва БГНЕС.

За конференцията е подготвен аналитичен доклад Munich Security Report 2019 за положението със сигурността в света. От 2015 г. организаторите на конференцията публикуват такива доклади няколко дни преди откриването на форума.

От „Комерсант“ успели да се сдобият с резултатите от проучването Security Radar 2019, което е било проведено в седем държави: Русия, Франция, Германия, Латвия, Полша, Сърбия и Украйна.

Оказва се, че от нови войни в Европа най-много се страхуват руснаците и украинците, а най-малко – германците (24%).

Русия: Македония ще плати влизането в НАТО със загуба на суверенната си външна политика

Влизането на Македония в НАТО може да се обърне в страната в невъзможност да провежда истински независима външна политика, заяви в четв...

Удивително единодушие демонстрират участниците в анкетата от Русия и Украйна по въпроса за същността на украинската криза. 64% от руснаците и 63% от украинците смята, че случващото се в Украйна е вътрешна работа на тази страна и тя трябва да се справи сама с това. В същото време 54% от немците не са съгласни с тази формулировка.

Освен това 50% от руснаците не биха искали с конфликта в Украйна да се захванат „сините каски“ на ООН. Точно обратното е мнението на украинците – 53 % биха приветствали такава мисия. Най-много привърженици на миротворческа мисия има в Полша – 63%.

Украинците са разочаровани (74%) от статута, който страната им има по света. По този показател ги „бият“ сърбите – според 85% от анкетираните в Сърбия страната им не е дооценена. В Русия недоволните по този параграф са 56%.

Най-голямо разминаване в мненията има по въпроса да бъдат ли въвеждани нови санкции срещу Русия. 66% от украинците и 62% от поляците са убедени, че това трябва да се направи. С тях не са съгласни руснаците – 90%, и сърбите – 91%. Също така 75% от немците са против затягането на наказателните мерки срещу Москва.

Москва: Присъединяването на Македония е демонстрация на НАТО пред Русия и САЩ

Председателят на Комисията за международни отношения към Съвета на Руската федерация Константин Косачов коментира, че подписването на П...

Руската тема отново ще е сред основните, които ще бъдат обсъждани в Мюнхен. На сайта на конференцията сред прироритетите са назовани: ситуацията в Евросъюза, трансатлантическото сътрудничество и „възможните последствия от новата ера на съперничество между великите държави“ - САЩ, Китай и Русия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

В Украйна се роди новият убиец на танкове (ВИДЕО)

Къща от карти: Сигналите, че Путин ще рухне за миг

Руската "голяма" офанзива: Нагласите в Украйна

Голямата руска офанзива: Поглед от Чехия какво ще се случи

Скопие - крачка назад. Ако продължи така, ще стигне до Тито

"Времето изтича": Закъсня ли оръжието от САЩ за Украйна?

Войната между Израел и "Хизбула": Кой печели засега?

"От танк на дрон": Украинците рециклират изоставеното на фронта оръжие

Time: В упадък ли е Америка?

Светлина насред пълния мрак: Крах за Украйна без ПВО, но САЩ се задействаха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари