Кузман Илиев: Новият курс на САЩ прави България потенциално фронтова държава

7579
Кузман Илиев: Новият курс на САЩ прави България потенциално фронтова държава
Снимка: Личен архив във Facebook

"Каквото посееш, това ще пожънеш. Това трябва да са разбрали демократите след изстъпленията на част от републиканските фенове на Тръмп през последните дни в Капитолия. Цял мандат демократите не спряха с фалшивите новини, пародийните и в крайна сметка безпочвени обвинения за изборна манипулация на предходните избори. Едва ли не Путин и руски хакери, а не американците са избрали Тръмп за президент. Клевети, внушения, медийно затъмнение за далавери на конкурентите в изборния процес - граница на подривните действия и ударите под кръста на практика нямаше.

През целия мандат бе впрегнат колосален корпоративен, медиен и финансов ресурс за дискредитиране на избора на мнозинството американци. Силициевата долина, превърнала се в удобен рупор на демократите, бълваше огън и жупел срещу Тръмп, ограничавайки алтернативния наратив и инакомислещите в социалните медии. Видяхме и модерния лов на вещици чрез т. нар. “кенсъл култура” (култура на отрицанието) - не си ли част от левичарското-мултикултурно-медийно-академично и бизнес статукво, просто изпадаш от играта. Кариера, имидж, финансова и физическа сигурност - всичко е поставено под въпрос.

Проф. Иво Христов обясни защо случващото се в Америка ни засяга пряко

Случващото се в САЩ ни засяга пряко. България е във фронтовата зона срещу Русия. Не изключвам даже още това лято да има провокации в До...

Изведнъж крайните болшевишки елементи взеха превес - насилието и погромите станаха съвсем реални. Квази-терористичните крила на “лявото” в САЩ като Антифа прекрачиха границата, застрашавайки социалния мир. Мобилизрана в ответ бе палитра от патриоти, националисти, републиканци и крайно-десни обществени групи. Добре въоръжени, за да запазят частната си собственост - изоставена де факто на произвола на съдбата от абдикиралата полиция", пише в свой анализ във Фейсбук журналистът Кузман Илиев.

"Сега, когато демократите са от другата страна, в истерично недоумение пропищяват света за “безумните” твърдения на опонента си. А САЩ е неповратимо разделена. От една страна, са левичарите с тяхната одиозни и дълбоко човеконенавистни идеи за Зелена сделка, демократичен социализъм, джендър неутралност, политическа коректност, климатичен алармизъм ии културен марксизъм. От другата страна, са гласовете за американски “изолационизъм”, връщане на към корените, Америка за американците и връщане на величието, което бащите основатели са заложили във формулата да не се влиза във военни алианси с други държави от Стара Европа - причина за безпрецедентните нещастия за човечеството през 20-ти век.

Втората група усети вкуса на управлението и няма как да бъде заглушена или натикана обратно в прокрустовото ложе на либералната политкоректност. По средата - и от двете страни - има “умерени” групи. За тях шокът от разваления двупартиен консенсус, при който империята изнася демокрация - ако се налага и със сила - е шок пълен и неочакван. Имиджът на демокрация отвъд океана е в нокаут. Усещането за американската изключителност остана само привкус от нещо отминало. Нищо изключително няма в грубата и едностранчива битка за власт. Макар убитите 5-има протестиращи у нас да бяха мимоходом споменати като “починали”, ярко се натрапва двойният аршин при отразяването на реалността. Представете си това да бе станало в Москва, Пекин или... София. Отзвукът и воят за човешките права щяха да са до небесата. Сега: мълчание. Нали явно навсякъде има притеснения за честността на изборите - така ли ще се реагира при протести?

Публичният дълг на страната гони невъобразимите 30 трилиона долара или 130 процента от БВП. Фед откъсна капиталовите пазари от реалната икономика, наливайки в тях трилиони. Докато икономиката се срива, рекордите на пазара на акции следват един след друг. Финансовите инструменти са иск върху паричните потоци, генерирани от фирмите, опериращи именно в неблагоприятната среда - няма логика днес тези пазари да цъфтят. Кризата ще е свирепа, а все повече геополитически центрове ще бягат от нестабилния като фундамент долар. Което ще засилва и геополитическото противоборство.

Сблъсъци между привърженици и противници на Тръмп в Сан Диего (ВИДЕО)

Сблъсъци между привърженици и противници на настоящия президент на САЩ Доналд Тръмп избухнаха в Сан Диего, Калифорния, съобщава Fox5. ...

Основните жалони на американската външна политика са константа и се определят от т. нар. дълбока държава: разузнавателни служби, Пентагона, военно-промишлен комплекс и частни доставчици. Основните вектори са: заграждане и лишаване на Русия от приходи от износа на газ; подсигуряване на сигурни европейски пазари за шистовата и технологичната американска индустрия; разнобой с Китай за надмощие по земя, вода, въдух, интернет и космос. Напрежението в Южнокитайско море ще расте, а залогът е контролът в Югоизточна Азия и Тихия океан. С новия президент този курс само ще се задълбочава. За жалост както на американските граждани, така и на такива като нас - потенциално фронтови държави при ръст, недай си Боже на напрежението."

Още: Демократите искат импийчмънт за Тръмп, за да не може пак да се кандидатира за президент

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

Анализ: Украйна изчерпва възможностите си на бойно поле

Позор в пагони: Топ генерал на САЩ защити Нетаняху с примери колко цивилни избили Щатите (ВИДЕО)

Експерти: Войната в Близкия изток върви към своя край

Американски ветеран в Украйна: САЩ забравиха как се води истинска война

Уроците на специалните части в Украйна: Войната отвътре

Безпокойство за Западните Балкани заради паравоенни групировки

Турски анализ: Какво означава новата военна помощ на САЩ за Украйна?

Анализ: Меденият месец на Полша с Украйна приключи

Bloomberg: Руснаците се примиряват с войната на Путин в Украйна

Най-важната цел в плана на Русия за Харков и Суми: Украински о.з. полковник коментира

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари