Предаде ли САЩ световното лидерство на Русия? (Видео)

11382
Предаде ли САЩ световното лидерство на Русия? (Видео)
Снимка: Getty Images/Guliver

Явно на САЩ не им е дадено да говорят конструктивно и техният основен външнополитически метод беше и остава създаването и поддържането на хаоса дори с цената на стотици хиляди животи и разпадането на цели държави – само защото САЩ имат някакви икономически или чисто геополитически интереси. Това пише в свой коментар чешкия журналист Иржи Вивадил за изданието "Parlamentnilisty.cz". Изданието е известно като чешкият медиен Facebook, като в интернет вариант стартира от 2008 година. Там се публикуват авторски мнения, които често са крайно провокативни с идеята да се повдигне дебат. През 2008 година Чешката национална телевизия обвинява "Parlamentnilisty.cz" в обида към държавния герб на страната.

САЩ непрекъснато претърпяват неуспех и всичките им войни през последните 25 години завършват с катастрофа. Но те не могат иначе.

Путин и Обама - кой за какво ще говори?

Ако внимателно сте се вслушали какво точно казват говорителите на Обама и Путин, ще останете с противоречиво мнение какво точно ще обсъ...

САЩ дълго време дразниха светските авторитарни управници в арабския свят и под предлог за борба с тях Америка ликвидира не само тях, но и държавите им. Това, което остана от Ирак, Либия, същото виждаме в Сирия – всичко това преди всичко е волята на САЩ и подчинения им Запад...

Но на САЩ далеч не им се получава всичко и навсякъде: неуспехът се случи в Египет, където те подкрепяха ислямистките "Мюсюлмански братя", но скоро се сблъскаха с такава съпротива, че дори и кърваво, за армията, възглавявана от ген. Ас-Сиси не беше трудно да ги свалят. САЩ се възмутиха, Западът беше възмутен, но с това нещата не приключиха. Най-популярният политик в Египет, естествено е Путин.

Но това, което САЩ наистина не очакваха, беше, че толкова любимият на Запада Асад няма да се предаде толкова лесно. Цялата подкрепа, която САЩ оказваха на всевъзможни джихадистки организации, в това число под формата на формална борба с ИД, за отстраняването на Асад, беше напразна, категоричен е Вивадил.

Европа се сблъска с огромен брой бежанци, но причината е проста: поиграха си и стига толкова. Сирийците дълго чакаха в близките страни, докато ситуацията се стабилизира и могат да се върнат у дома, но да живееш в бежански лагер безкрайно не е възможно.

Ясно е, че ситуацията в Сирия има ключово значение. Ако не бъдат предприети сериозни усилия за стабилизирането на ситуацията в Сирия, потокът от бежанци няма да спре и никой няма да може да го спре: никакви огради, войници, глувави мерки за разпределяне – нищо.

Смъртта на Европа

Гибелта на човечността, намерила своето изражение в тялото на онова дете, което бе изхвърлено на брега, кара да потрепериш. Но недостат...

Логично би било да се очаква, че държавата, която провокира тази катастрофа, т.е. САЩ, ще я мъчи съвестта особено, когато последната ѝ „операция“ е организирането на преврата в Украйна (Евроймайдана), който прилючи с това, с което трябваше – гражданска война. И отново принципът за разпространяването на хаоса помогна да се засили подчинеността на Европа на САЩ.

Но Обама не може да признае нищо от изброеното. На него му е все едно, че САЩ и Запада разрушиха няколко държави в Северна Африка. Него не го интересува, че бежанците проникват неконтролируемо в Европа... Той нагло заявява, че не трябва да се съобразява с Асад.

Fuck the USA, заявява буквално чешкият журналист.

Владимир Путин, за разлика от вашингтонския авантюрист, даде да се разбере, че ситуацията за него е важна, че разбира контекста и че ликвидирането на ИД или спирането на потока от бежанци са свързани като скачени съдове. И че армията на Асад и населението, което е вярно на Асад, са най-значимата сила за стабилизирането на системата в региона, смята журналистът.

Но не само това: той е способен и да общува с представители на Израел и да отчита интересите на Иран, Ирак, Сирия и останалите страни.

Радикална заплаха за Украйна

В понеделник (31 август) по време на протести в Киев бе убит милиционер, а днес почина втори от раните си. Това е първата смърт от подо...

Цяла Европа е разтревожена от въпроса с бежанците, някъде повече, другаде по-малко. Но еднозначно може да се каже само, че решението е само едно. Проблемът трябва да се решава от източника му.

САЩ като световен лидер претърпяха неуспех.

Лидерството трябва да бъде предадено на Русия, завършва Иржи Вивадил.

Как Меркел се превърна в глагол

Аз меркеля, ти меркелиш, той меркели... В Германия фамилията Меркел се превръща в глагол. Издателят на речници по немски език Langensch...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари