РИА Новости: България поиска намеса "по братски"

6058
РИА Новости: България поиска намеса "по братски"
Снимка: Getty Images/Guliver

Макар до изборите за Европарламент има повече от три месеца, нещо прекалено много станаха желаещите в Европа, искащи да получат „ръка от Москва“. Някои дори биха били съгласни и на крак, с чиято помощ често се дава ускорение. Това пише в материал на журналиста от „Спутник“ Михаил Шейнкман, публикуван в РИА Новости. Ето и пълния текст на статията.

България изведнъж се събуди. Спомни си, че е възрастна, а не някаква си младоевропейска. Значи и тя заслужава вниманието на Кремъл. Непременно с вмешателство. И не така, както той искаше, когато предлагаше да донесе евтин газ, пари за транзит и работни места с „Южен поток“. Тя няма нужда от това добро. А трябва да е тайно, с избори....

Индия изпрати в Русия заявка за закупуване на 21 изтребителя МиГ-29

Индия изпрати в Русия заявката за закупуване на 21 изтребителя МиГ-29, предаде БГНЕС. Решението на Делхи може би е свързано с това, че...

„Чакаме Русия да се опита да се намеси в избирателния процес“, по-скоро призова, отколкото предупреди вицепремиерът Дончев. „Не се съмнявам в това“, допълни по-късно лидерът на парламентарното мнозинство Цветан Цветанов. Трябва да се отбележи, че малко закъсняха със своята заявка. Макар до изборите за Европарламент има повече от три месеца, нещо прекалено много станаха желаещите в Европа, искащи да получат „ръка от Москва“. Все пак тя не е Шива. Някои дори биха били съгласни и на крак, с чиято помощ често се дава ускорение.

Вероятно в България разбират, че се предреждат на опашката, но се надяват, че руснаците ще се сетят кои са техните „братушки“ в ЕС и ще наместят приоритетите „по братски.“ Освен това, ако в цяла в Европа има избори само в Европарламента, то София има Бонус за Русия, защото предстоят местни избори. Т.е. Две кампании на цената на един взлом. Българите умоляват Москва всичко да е както преди. Отново Шипка. Родопи. Опал. Носталгия.

Защо ли не е учудващо, че „плачат и се молят на бога“ за руско участие в партията на властта. Съкратено ГЕРБ. Тя има проблем с рейтинга, а с репутацията – също. А скъпият договор на правителството на най-бедната държава от ЕС със САЩ за доставка на изтребители F-16 президентът Румен Радев призна за „триумф на лобизма“. Генералът на ВВС знае какво говори. Когато говори за неизбежността от предсрочни парламентарни избори – също. Те ще превърнат ГЕРБ в хербарий. Защото популярните сега социалисти ще спечелят и ще ги изсушат.

С други думи без руска намеса партията на премиера Борисов няма как да докаже ценността си. А руската намеса няма нужда да се доказва. Или поне никой до момента не го е правил. Примерите са наблизо. Техният роден бизнесмен Гебрев три години след промиване на стомаха решил, че и него са го тровили с „новичок.“ Всичко съвпада. Прилошало му след кафе. На него и на сина му. Схващате ли още една прилика? Е, и най-важното, от което Кремъл не може да се измъкне – и двамата оживяват. Образците, изпратени за изследване във Финландия, показват, че става въпрос за банални пестициди, а не бойно химическо вещество. Но във Великобритания все пак признаха България за равна. По нещастие. А това е знак за качество.

Лавров: Действията на САЩ спрямо Венецуела са провокация и целят отклоняване на вниманието

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Съветът за сигурност на ООН едва ли ще приеме проекторезолюция на САЩ относно Венецуела...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

"От танк на дрон": Украинците рециклират изоставеното на фронта оръжие

Time: В упадък ли е Америка?

Светлина насред пълния мрак: Крах за Украйна без ПВО, но САЩ се задействаха

Анализ от Турция: Иранският удар не е театър, а репетиция за война

Анализатор: САЩ направи така, че с руски пари Украйна ще получи F-16

"Русия не може да спечели тази война": Велизар Шаламанов тълкува знаците след американската помощ за Украйна

Разгръща ли се Трета световна война? Говори проф. Владимир Чуков

Между репресиите у дома и страхът от война с Израел: Какъв е животът на обикновените иранци?

Войната на Иран срещу жените

Мирът в Украйна: Глобалният юг като съперник на Запада

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com