X
 
 

Зад океана: Борисов сваля Михайлов, но крайнодесни партии го държат на власт

2076 2
photo of Зад океана: Борисов сваля Михайлов, но крайнодесни партии го държат на власт
Снимка: БГНЕС
Дори отвъд Океана в САЩ разгорещено обсъждат предполагаемия расистки скандал, разпален в евроквалификацията България - Англия.

Своето обяснение на случилото се даде и авторитетният "New York Times". Според американските колеги, призивът на премиера на България Бойко Борисов за оставката на Борислав Михайлов като шеф на БФС е в противоречие с факта, че той е на власт благодарение на коалицията си с "Обединени патриоти". "New York Times" определя трите партии в коалицията като "три крайнодесни партии".

В Англия за Боби: По-известен с перуката, отколкото с изявите си

Популярното издание "Liverpool Echo" направи кратък очерк на тема №1 в световния футбол днес - оставката на Борислав Михайлов след раси...

"Борисов поиска оставката на Михайлов, като покаяние за вечер, която донесе международно осъждане на страната. С риск да наруши правилата на ФИФА с намесата си във футболните дела.

Такива бързи и решителни действия са, разбира се, похвални. Усложнението е, че Борисов - лидер на дясноцентристка партия, е на власт само заради коалицията си с фракция, известна като "Обединени патриоти", група от три крайно десни партии, обвинени в "установяване на ксенофобия като правителствена политика", пише американското издание.

Колегите припомнят и за ежегодното провеждане на т.нар "Луков марш" у нас.  Какво е мнението им за тази традиция у нас, прочетете в SportLive.bg.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители