Българите – една от най-творческите нации

1346
Българите – една от най-творческите нации

Всеки народ се характеризира с нещо конкретно, което е типично за неговата култура и традиции. Често сме чували да се слагат етикети за различните националности, някои добри, други не чак толкова. Разбира се, не трябва да слагаме всеки под общ знаменател, винаги има изключения. И все пак, за всеки е характерно по нещо конкретно. Ще ви изненадаме ли, ако ви кажем, че българите са сред най-изобретателните народи? Причините за това, разказват от yaza.

Миналото на българския народ е било изключително трудно, от гледна точка на богатата история и далечното ни възникване като народ. Това е изисквало ежедневна борба за оцеляване, което от своя страна е довело до това, хората да проявяват изобретателност, за да се справят с предизвикателствата. Така и до днес, макар и в други измерения.

Въведение в съвременното изкуство 2016 в София стартира с новия формат – Лекционни турове с художника Лъчезар Бояджиев

Образователната платформа „Въведение в съвременното изкуство“ на фондация „Отворени изкуства“ и галерия SARIEV ...

Според изследване, българите на възраст между 18-30 години проявяват изключителен интерес към създаването на творчество, в сравнение с техните връстници от Русия и Франция.

В България има 5 пъти повече художници, отколкото във Франция. Едни от най-добрите циркови артисти са българи. Хобитата на 30% от жените на възраст между 25-32 години се изразяват в създаване на ръчно изработени изделия. 60% от жените над 40 години, имат хобита свързани с бродиране/шиене.

Тези проценти не би трябвало да ни изненадват, тъй като проявата на творчество е заложено още от дедите ни, които са тъчали килими и черги, ковали са бурета, правили са различни изделия от глина за домакинството.

Ръчно изработените стоки имат голямо търсене и хората все повече ги предпочитат когато става въпрос за подаръци. Тенденциите са това течение да се разпростира, а с времето хората да могат да превърнат хобито си в бизнес, който освен да ги разтоварва да им носи и материален актив.

Обрисуват спирки в Асеновград по време на Фестивала на уличното изкуство

Първият по рода си Фестивал на уличното изкуство предстои в Асеновград в началото на следващия месец. „Неслучайно той ще носи име...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт