Даниела Стойкова готви самостоятелна изложба на 14 юли

8824
Даниела Стойкова готви самостоятелна изложба на 14 юли
Снимка: Даниела Стойкова

Даниела Стойкова е български художник, родена в град Нова Загора през 1990г.

Артистичният език на Даниела Стойкова се характеризира с живи цветове и силно въздействие. Той обрисува една реалност, в която градът и природата, вътрешният и външен свят се преплитат в хармония.Грациозните силуети, почти като огледало на душата на всеки един от нас, обитават магическото пространсвто на платната на Даниела Стойкова. Главен елемент в това артистично пътуване е червеният цвят, който пробужда емоциите и ни кара да чувстваме, провокирайки силни и контрастни усещания, каквито са страстта и болката.

Даниела Стойкова се занимава с изкуство от дете, задълбочавайки познанията си в областта на рисуването като студентка в „АМТИИ“ Пловдив. През 2017-2018г. участва в многобройни изложби в Италия, сред които получава наградите:

Първа награда от конкурса Food Art – Bellinzago, и наградата “Sigillo” за значителни постижения в областта на живописта към галерия „La riseria” в Новара, Италия.

През януари 2018 г. Alson Gallery-Милано, представя нейната самостоятелна изложба на тема “The Red Journey”, която се радва на много успехи и интерес.

През март 2018 г. участва в престижната изложба на Дамарс „La donna nel arte” , в музея на изкуството и културата, Милано, представена от световно известния критик в областта на изкусвтвото – Виторио Сгарби. Даниела е член на дружеството „Арте ад Арона”,

Участва в изложби в градовете:Арона, Стреза, Милано, Оледжо, Оледжо Кастельо. Излага картините си още в Новара, Белиндзаго и Торино.

Пътуването в изкуството на Стойкова символизира пътя на силната жена и на човешката душа като цяло, която преминава през трудностите, през дъжд, сняг, мрак, студ и вятър, но винаги продължава напред винаги устремена към светлината и никога не се отказва.

Върви стремглаво през всякакви ситуации и е обърнала гръб на миналото. Понякога в живота и се появява спътник, понякога изчезва, но тя продължава своя път. Понякога любовта и романтиката озаряват нейния свят а друг път всичко потъва в меланхолия и тъга.

Въоръжена е само с червеното чадърче, което представлява щит от мечти, воля и надежди. Само то предпазва нейната ранима и нежна, но силна душа.

"Рисуването винаги е било моя страст от дете. Участвах в многобройни детски изложби и инициативи. През последната година от гимназиалното ми обучение посещавах курсове по рисуване към НХА. След това бях приета в Пловдивската академия АМТИИ. Работя в сферата на маслената живопис и експериментирам с различни техники и похвати. Към момента творя в областта на абстрактната и фигуративна пейзажна живопис.

Любими мои теми са : Морето, големия град, планината, природата като цяло, дъжда, снега. Светлината и водата са важен елемент в моето изкусво. Изследвам начина, по който светлината се отразява по водната повърхност и мокрите улици, разпръсква и преплита цветовете създавайки една неописуема красота, която ме кара да мечтая. Картините ми отразяват моя вътрешен свят и чувствителност. За мен рисуването не е средство, а необходимост. То ме освобождава от емоциите и ме прави свободна.

Целта ми е да вдъхновявам хората и да допринасям за превръщането на света в едно по-красиво място. Моите пейзажи разкриват романтичната и мечтателна страна на живота, те са блян, фантазия, емоция."

Колекция – The Red Journey

Пресъздава пътя на жената (човека като цяло) която се бори с живота, преминава през дъжд,сняг, мрак, студ и вятър, но винаги продължава напред към светлината, никога не се отказва. Върви стремглаво през всякакви ситуации и е обърнала гръб на миналото. Понякога в живота и се появява спътник, понякога изчезва, но тя продължава своя път. Понякога любовта и романтиката озаряват нейния свят а друг път всичко потъва в меланхолия и тъга.

Въоръжена е само с червеното чадърче, което представлява щит от мечти, воля и надежди. Само то предпазва нейната ранима и нежна, но силна душа.

MY WAY

Колекцията отново е обединена от червеното чадърче, като свързващ елемент.“ My Way„ разказва една история за живота на художничката през изминалата една година от нейния живот в Италия. Една история разказана, не чрез думи, а с емоция.

Всяка картина отразява 1 месец от последната година, през който определени събития и чувства са дали своето отражение . Колекцията е богата на разнообразни настроения, както романтични така и доста драматични елементи. По-голямата част от картините са запазени като изнената, и ще бъдат видяни за пръв път на самата изложба.

Колекцията “MY Way” e емоциолано насителна и пленителна. Изтински спектакъл за ценителите на модерното изкуство и абстрактният стил.

Изложби, в които участвах:

1. Усмихни се на жена, Италия, Оледжо 09.07. 2017

2. Изложба на открито в Стреза, Италия 30 .07 2017

3. Странното платно, Оледжо, Италия 10.09.2017

4. 4 сезона Оледжо Кастело,Италия, 08.2017

5. Food Art , Белиндзаго, Италия, 17- 24.09.2017

6. Опус, Новара, Италия, 11.13 2017

7. Яйцето във всичките му сосове, Торино, Италия 30.09.2017

8. Фисинаж , Новара, Италия 04-12 .11.2017

9. Хелуин, Арона, Италия 21-29.10.2017

10.  Коледна, „Дядо Коледа се връща с влака“ 7-10.12.2017

11. Самостоятелна изложба – The Red Journey, Alson Gallery, Милано, Италия 23 .02- 10.03 2018

Галерия „Kъщата на София“ представя самостоятелна изложба на Даниела Стойкова - „ Настроения“

Каним ви на едно вълнуващо пътуване из творчеството на Даниела Стойкова. „Къщата на София“ се намира в София, в квартала н...

12. Изложба в музея на изкуството и културата Милано, Италия 6-10.03 2018

13. Изложба в Кредикооп, Милано, Италия 5-20 .03, 2018

14. Витрини за Великден , Арона, Италия 23.03- 10.04 2018

15. Изложба „Настроения“, културен център -Къщата на София, 22Юни-1 Юли, 2018.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АРТ:

Обявиха българския павилион на Венецианското биенале за най-голямото откритие

Бургаски котки се прославиха на фестивал в Тексас (СНИМКИ)

Министър Найден Тодоров откри българския павилион на Венецианското биенале

В Пловдив откриват изложба, посветена на опазването на околната среда

22 светлинни творби преобразяват фасади, паркове и площади на Фестивала на светлините LUNAR

Продадоха Драсканицата на Микеланджело за убийствена сума

Новата изложба на Нина и Иво Петрови: Моменти и усещания, за които мечтаем (СНИМКИ)

Изложба „Живописта на Художествената академия в Щип“ в КИЦ на Северна Македония в София

Галерия "Леседра" отбелязва 33 години със специална изложба (СНИМКИ)

Дан Фоглър става част от фантастичния свят на Aniventure Comic Con 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт