Джон Малкович се внедрява в култови фотографии от 20-и и 21-и век (СНИМКИ)

4222
Джон Малкович се внедрява в култови фотографии от 20-и и 21-и век (СНИМКИ)
Снимка: Sandro Miller Courtesy Gallery FIFTY ONE Antwerp

На 17 февруари в национална галерия "Квадрат 500" ще бъде открита фотографската изложба "Малкович, Малкович, Малкович: Почит към майсторите на фотографията", която пресъздава едни от най-емблематичните снимки от 20-и и 21-и век. Автор на изложбата е американският фотограф Сандро Милър. В експозицията са включени 61 цветни и черно-бели фотографии, в които Джон Малкович се превъплъщава в образите на известни личности. Изложбата ще продължи до 30 април.

През 2013 г. Сандро Милър решава да осъществи проект, който да отдаде почит на авторите, които повлияват на собствената му кариера. Избира 35 фотографии, които да възпроизведе. Сред тях са снимката на Ървинг Пен, показваща свития в ъгъла Труман Капоти; Мерилин Монро от Бърт Стърн; образът на мигрантката с деца, уловен от Доротея Ланг; автопортретът с автомат на Робърт Мейпълторп; иконичната снимка на Джон Ленън и Йоко Оно от Ани Лейбовиц; класическата фотография на Даян Арбъс на момчето с играчка ръчна граната; пчеларят на Ричард Аведoн и други.

Джон Малкович

Сандро Милър се свързва с Джон Малкович, който веднага се съгласява да участва. Говорейки за него, Милър отбелязва: "Джон е най-талантливият и творчески неуморим човек, когото познавам. Неговата гениалност не познава граници. Мога да му предложа някакво настроение или идея и само след миг той буквално се превъплъщава в дадения образ пред очите ми. Той вярва безрезервно в работата ми… Наистина съм благословен с приятел и сътрудник като него."

Успехът на Сандро Милър в света на рекламата му позволява да реализира и личните си проекти, включващи работата му в Куба, заснемането на американски блус музиканти и танцувални трупи, както и частично представеното тук дългогодишно творческо сътрудничество с Джон Малкович, негов стар приятел и съмишленик. За първи път Милър се среща с актьора в края на 1990-те, докато работи по задача, възложена му от Театър Steppenwolf. Шестнадесет години по-късно Сандро и Джон отново работят заедно, доказателство за което е серията "Малкович, Малкович, Малкович: Почит към майсторите на фотографията", която ще видим е национална галерия "Квадрат 500".

Джон Малкович

Кой е Сандро Милър?

Със спонсор всеки може! Дори и Джон Малкович

Новината, че на сцената на Народен театър "Иван Вазов" ще се играе постановката "В самотата на памуковите полета" с Холивудския актьор ...

Сандро Милър e американски фотограф, двукратен носител на международната награда за фотография на фондация Lucie. През 2014 г. е удостоен за постиженията му в областта на фотографията като "Международен фотограф на годината", а през 2015 г. за серията с Джон Малкович редица професионални конкурси нареждат Милър сред 200-те най-добри рекламни фотографи в света.

След като вижда творбите на Ървинг Пен, Сандро Милър разбира, че иска да стане фотограф още на шестнайсетгодишна възраст. В голяма степен самоук, Милър черпи знания от албумите, публикувани от множество велики артисти, добили култов статус в историята на фотографията. Чрез техните снимки той усвоява изкуството на композицията, осветлението и портрета. С многобройни награди в своето портфолио, днес Сандро е един от най-изявените фотографи в света. Той стои зад множество рекламни кампании в САЩ за някои от най-големите брандове в световен мащаб.

Джон Малкович

Джон Малкович

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АРТ:

Зографът Диан Костов с изложба в една от най-големите църкви в света (ВИДЕО)

Автор от вселената на "Дюн" и художник на DC Comics идват на Aniventure Comic Con 2024

Ари Дикиер: Щастлив съм, че ще бъда на LUNAR 2024. Ще ви вдъхновя, за да потърсите себе си

Продадоха картина на Густав Климт за десетки млн. евро (ВИДЕО)

Галерия "Арт Маркони" представя изложба живопис на Ренета Павлова - "Няма синьо без жълто и без оранжево" (СНИМКИ)

Обявиха българския павилион на Венецианското биенале за най-голямото откритие

Бургаски котки се прославиха на фестивал в Тексас (СНИМКИ)

Министър Найден Тодоров откри българския павилион на Венецианското биенале

В Пловдив откриват изложба, посветена на опазването на околната среда

22 светлинни творби преобразяват фасади, паркове и площади на Фестивала на светлините LUNAR

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт