Иван Додов представя "Приказки от цял свят"

13991
Иван Додов представя "Приказки от цял свят"
Снимка: Галерия Ларго

Тази година месец юли е посветен на акварела- на 1-ви юли се открива изложбата на второто Международно триенале „Духът на акварела”- Варна 2019. В конкурса ще вземат участие 375 художника от 64 държави. ФестивалнатапрограманаТриеналетощесепроведеот 01.07 до 05.07.2019 г., а изложбата на селектираните от конкурса творби ще може да бъде разгледана до 31.07.2019 г. в ГХГ Варна. Галерия Ларго ще се присъедини към акварелната програма с една изключителна и дългоочаквана експозиция.

На 4-ти юли, четвъртък, от 19:00 ч. с удоволствие ще ви представим страхотния майстор на акварела- софийския художник Иван Додов. Той се завръща във Варна с шеста самостоятелна изложба в пространствата на галерия Ларго и носи със своите творби лятно настроение и много „Приказки от цял свят”. Ще се насладите на живописни пулсиращи градски пейзажи, ярък колорит и разливания на боята в големи петна, но също и на прецизен и изящен детайл, изпипан майсторски с върха на четката.

"ADAJIO и ALLEGRO за AQUA COLOR" - изложба акварел на Кл. Манчева и Ив. Додов

На 19 март от 18.30 часа в галерия  „АРТ МАРКОНИ“, Варна, ще бъде открита изложба акварел на Клементина Манчева и Иван...

В картините си софийският акварелист е закодирал настроенията и емоциите, които е изпитал,когато е посещавал някои от най- красивите и живописни градове в света- Барселона, Прага, Париж, малките китни градчета на Южна Франция, европейската столица на културата Матера в Италия и още, и още… Шумът на тълпата, мирисът на подправки и традиционни ястия, слънцето, процеждащо се между клони и керемиди- всичко това е изобразено с леки, ефирни полупрозрачни петна, с много настроение и с типичната за Додов наблюдателност и усет за детайла.

Очакваме ви на откриването на изложбата на 4-ти юли от 19:00 ч. в Арт Галерия Ларго, гр. Варна, ул. Хан Крум 8. Елате и се докоснете до светлия, вълшебен свят на Иван и чуйте многобройните интересни истории и приказки, които има да разкаже художникът за пътешествията си по света.

Иван Додов е роден в София през 1960 г. Завършва Националната Художествена Академия в София през 1986 г. със специалност “Художествено пространствено оформление” в класа на проф. Георги Петров. От 1989 г. до днес Иван Додов има над 50 самостоятелни изложби в България и по света. Почти всяка година участва в пленери, организирани от “Център по изкуствата” към Кметство на гр. Пасау, Германия и в ателиетата на СБХ в “Сите Интернасионал дез Арт” в Париж. Картини на Иван Додов се намират в галерии и колекции в България, САЩ, Германия, Италия, Франция, Испания, Австрия, Холандия. Швеция, Финландия, Унгария, Израел, Гърция, Турция, Полша, Чешка република. Живее и работи в София.

Вижте някои от творбите му в галерията ТУК

Николай Тотев със самостоятелна изложба, но без абсент

Една необичайна изложба ще привлече вниманието на гражданите и гостите на София в четвъртък, 13. юни. Художникът Николай Тотев е избрал...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АРТ:

"Заземяване" - Изложба на Петя Денева в Little Bird Place

Четирима именити художници представят съвместна изложба "Следи от Тоскана"

Само ден до началото на Фестивала на светлините LUNAR: Ето какво да очакваме

"Области на особен интерес" - изложба на Силвия Попова

Френско-иранска художничка на комикси получи наградата "Принцесата на Астурия"

Българин с престижна победа на Световните награди за фотография на SONY

Показват уникални творби на Ставри Калинов

Зографът Диан Костов с изложба в една от най-големите църкви в света (ВИДЕО)

Автор от вселената на "Дюн" и художник на DC Comics идват на Aniventure Comic Con 2024

Ари Дикиер: Щастлив съм, че ще бъда на LUNAR 2024. Ще ви вдъхновя, за да потърсите себе си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт